Flag

Cupcakes s jagodama

oko 12 komada
Lagano
60
Preslatki cupcakesi od badema, jagoda i posnog sira
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za muffine
košarica za muffine

Sastojci

Biskvit
200 gglatkog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
1 prstohvatsoli
150 gmekog maslaca
4 komjaja (veličine M)
125 mlmlijeka
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Krema
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
150 gpirea od jagoda
125 gsvježeg posnog sira (20%)
50 gšećera
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
250 mltučenog slatkog vrhnja
Ukrašavanje
nekolikojagode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Biskvit

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te prosijte u drugu posudu. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Zatim smjesom napunite kalup za muffine obložen papirnatim košaricama.
Stavite kalup u donju polovicu zagrijane pećnice
 
Električna pećnica: 180 °C 
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: 30 minuta

2

Krema

Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Pomiješajte pire od jagoda s posnim sirom, šećerom i pastom od vanilije. Želatinu zagrijte, pomiješajte s 4 žlice smjese od sira i umiješajte u ostatak smjese. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje. Stavite smjesu na hladno. Kremu prije stvrdnjavanja stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde (promjer 10 mm) i nanesite na muffine.

3

Ukrašavanje

Cupcakes prije posluživanja ukrasite jagodama.