Flag

Čokoladna pita s čilijem

oko 16 komada
Lagano
80
Ukusna kombinacija hrskave podloge, kremastog nadjeva od čokolade i čilija te lijepe dekoracije od čokoladnih rolica koje možete sami pripremiti
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pita se može dodatno obogatiti cimetom. Prutić cimeta ili žličicu mljevenog cimeta zakuhajte zajedno sa slatkim vrhnjem. Nakon što smjesa zakuha, izvadite prutić cimeta. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Prhko tijesto
175 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Kakaa za kolače
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
4 žlicejavorovog sirupa
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
125 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev od čokolade
300 gčokolade za kuhanje
375 gslatkog vrhnja
2 žlicejavorovog sirupa
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
oko 1 žličicačilija u prahu
Čokoladne rolice
oko 100 gčokolade za kuhanje
Za ukrašavanje
oko 150 gbobičastog voća
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Namastite kalup za torte i zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovice tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte. Preostalo tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na valjak i utisnite ga uz obruč kalupa tako da dobijete rub visine oko 3 cm.  Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Skinite rub kalupa i podlogu samo odvojite od dna kalupa, ali je potom ostavite da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev od čokolade

Čokoladu krupno nasjeckajte. Slatko vrhnje, sirup od javora, vanilin šećer i čili u prahu miješajući zakuhajte u loncu. Maknite lonac sa štednjaka i miješajući u smjesi otopite čokoladu. Ako se smjesa odvaja, snažno je istucite metlicom za snijeg. Smjesu raspodijelite po ohlađenoj podlozi i držite kolač u hladnjaku sve dok se smjesa ne stvrdne.

4

Čokoladne rolice

Čokoladu sitno nasjeckajte i otopite oko 2/3 u posudici na pari. Skinite posudicu s pare, umiješajte preostalu čokoladuu i temperirajte čokoladu. Temperiranu čokoladuu izlijte na glatku ploču, malo razmažite i ostavite da se na sobnoj temperaturi stvrdne gotovo do kraja.  

5

Lopaticom za struganje ili strugalicom za tijesto pod blagim kutom ostružite čokoladne rolice različite veličine.

6

Ukrašavanje

Čokoladnu pitu s čilijem dekorativno ukrasite čokoladnim rolicama i bobičastim voćem. 

  • Pita se može dodatno obogatiti cimetom. Prutić cimeta ili žličicu mljevenog cimeta zakuhajte zajedno sa slatkim vrhnjem. Nakon što smjesa zakuha, izvadite prutić cimeta.