Flag

Božićni drobljenac

oko 8 porcije
Lagano
20
Mrvice s bobičastim voćem i božićnom notom posebno su ukusne s umakom od vanilije ili sladoledom od vanilije.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite drobljenac dok je još mlak sa šlagom ili sladoledom od vanilije ili Dr. Oetker Ledenim desertom s okusom bourbon vanilije.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Nadjev
600 gbobičastog voća (duboko smrznuto)
začini po želji začini po želji (cimet, anis, klinčić, muškatni oraščić)
Mrvičasto tijesto
200 gmekog maslaca
300 gpšeničnog brašna
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnih kapi
Picture - Dr. Oetker Čokoladnih kapi
1

Priprema

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Nadjev

Duboko smrznuto voće raspodijelite po kalupu za nabujak. Pospite ravnomjerno sa začinima po želji.

3

Mrvičasto tijesto

Stavite sve sastojke u posudu i mikserom (metlicama) na srednjoj brzini izradite mrvice. Raspodijelite mrvice po voću. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme kuhanja: oko 35 Minute


Ostavite drobljenac da se malo ohladi.

  • Poslužite drobljenac dok je još mlak sa šlagom ili sladoledom od vanilije ili Dr. Oetker Ledenim desertom s okusom bourbon vanilije.