Flag

Adventski vijenac ukrašen fondantom

oko 20 komada
Teško
130
Čokoladni vijenac ukrašen Fondantom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Listove božikovine možete obojiti i u različitim tonovima zelene boje. Ako ne posjedujete kalup za izrezivanje božikovine, izrežite listove pomoću rupičastog nastavka ili šablone.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm s umetkom)
malomasnoće
Tijesto
300 gmaslaca ili margarina omekšalog
275 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
8 kapiDr. Oetker Arome ruma
1 prstohvatsoli
5jaja (veličine M)
375 gpšeničnog brašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 3 žlicemlijeka
Osim toga
50 gDr. Oetker Kakaa za kolače
40 gšećera
oko 5 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
100 gtamne čokolade
200 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
100 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
100 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
malošećera u prahu
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
8čačkalica
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
1

Priprema za ukrašavanje

Najmanje 2 dana unaprijed odvojite 15 g od crvenog fondanta i zapakirajte zaštićeno od zraka za božićne zvijezde. Preostali crveni fondant izmijesite i za svijeće podijelite na sljedeće porcije: 20 g, 35, g, 55 g i 75 g. Od ovih porcija oblikujte svijeće (sl. 1), s promjerom od oko 2,5 cm i ostavite da se osuše u uspravnom položaju.

2

Priprema

Namastite kalup za torte s umetkom. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C

3

Tijesto

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) izradite u kremastu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, aromu i sol sve dok ne nastane mekana smjesa. Svako jaje miješajte oko minute pri najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u porcijama naizmjenično s mlijekom umiješajte na srednjoj brzini. 2/3 tijesta stavite u okrugli kalup s valovitim dnom. Prospite kakao te ga sa šećerom i mlijekom umiješajte u preostalo tijesto. Raspodijelite tamno tijesto po svijetlom tijestu, vilicom prođite kroz tijesto u obliku spirale tako da nastane mramorna struktura. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Ostavite kolač još deset minuta u kalupu, potom ga izvadite, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Usitnjenu tamnu čokoladu rastopite u vodenoj kupelji, poprskajte po kolaču i ostavite da se osuši. Od bijelog fondanta odvojite 15 g za plamen na svjećicama i zamotajte da bude zaštićen od zraka. Izmijesite zeleni fondant s ostatkom bijelog. Potom ga izvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite listove božikovine kalupom za izrezivanje lišća božikovine (oko 5 cm). Listove nožem urežite. Listove nalijepite izravno na kolač, eventualno šarenim pismom.

5
Picture - Mirisni adventski vijenac ukrašen fondantom 01.jpg

Svijeće po želji ukrasite fondantom ili ukrasima te pomoću čačkalica nabodite na vijenac. Preostali bijeli fondant izmijesite s malo šećera u prahu i žutom bojom za kolače i oblikujte 4 plamena. Njih također pomoću čačkalice nabodite na svijeće (sl. 1).

6
Picture - Mirisni adventski vijenac ukrašen fondantom 2.jpg

Potom od dekor zvijezda zalijepite šarenim pismom lančić od zvijezda. Od preostalog crvenog fondanta izrežite ovalne listiće i spojite ih u božićne zvijezde (sl. 2). Ukrasite žutim šarenim pismom i nalijepite na adventski vijenac.

  • Listove božikovine možete obojiti i u različitim tonovima zelene boje. Ako ne posjedujete kalup za izrezivanje božikovine, izrežite listove pomoću rupičastog nastavka ili šablone.