Zvjezdice s dodatkom cimeta

Klasični keksi za Božić - bez brašna

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zvjezdice s dodatkom cimeta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

3 bjelanjaka (veličine M)
250 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
½ žličica Dr. Oetker Arome ruma
1 omot Dr. Oetker Cimet šećera
400 g Dr. Oetker Badema mljevenih (ili mljevenih lješnjaka)

Ostalo:

šećer u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 140 °C

Pećnica na vrući zrak 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte vanilin šećer, aromu, cimet šećer i polovicu badema ili lješnjaka. Od ostatka badema ili lješnjaka umiješajte koliko je potrebno da se tijesto što manje lijepi.

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Kalupom izrežite zvjezdice (sl. 1).

4

Položite zvjezdice na lim za pečenje i premažite ih preostalim snijegom (sl. 2). Stavite ih peći.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne