Flag

Zvjezdice s dodatkom cimeta

oko 40 komada
Srednje teško
60
Klasični keksi za Božić - bez brašna
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Da od bjelanjaka možete istući čvrsti snijeg, važno je da u njima nema nimalo žumanjka, kao i da su posuda i metlice potpuno čisti od masnoće.
Recipe Tips
Preljev bi se trebao glatko nanositi na zvjezdice, ukoliko je previše gust, dodajte eventualno par kapi vode.
Recipe Tips
Tijesto valjajte između dviju folija.
Recipe Tips
Kalupe za izrezivanja prvo utisnite u šećer u prahu da se tijesto ne zalijepi na njih.
Recipe Tips
Snijeg bi trebao ostati svijetao nakon pečenja.
Recipe Tips
Zvjezdice će ostati sočne ukoliko ih držite u dobro zatvorenim kutijama (oko 2 tjedna).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
3bjelanjka (veličine M)
250 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
½ žličicaDr. Oetker Arome ruma
1 omotDr. Oetker Cimet šećera
400 gDr. Oetker Badema mljevenih (ili mljevenih lješnjaka)
Ostalo
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih (ili mljevenih lješnjaka)
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 140 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte vanilin šećer, aromu, cimet šećer i polovicu badema ili lješnjaka. Od ostatka badema ili lješnjaka umiješajte koliko je potrebno da se tijesto što manje lijepi.

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Kalupom izrežite zvjezdice (sl. 1).

4

Položite zvjezdice na lim za pečenje i premažite ih preostalim snijegom (sl. 2). Stavite ih peći.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

  • Da od bjelanjaka možete istući čvrsti snijeg, važno je da u njima nema nimalo žumanjka, kao i da su posuda i metlice potpuno čisti od masnoće.
  • Preljev bi se trebao glatko nanositi na zvjezdice, ukoliko je previše gust, dodajte eventualno par kapi vode.
  • Tijesto valjajte između dviju folija.
  • Kalupe za izrezivanja prvo utisnite u šećer u prahu da se tijesto ne zalijepi na njih.
  • Snijeg bi trebao ostati svijetao nakon pečenja.
  • Zvjezdice će ostati sočne ukoliko ih držite u dobro zatvorenim kutijama (oko 2 tjedna).