KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zvjezdice s dodatkom cimeta

Klasični keksi za Božić - bez brašna

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zvjezdice s dodatkom cimeta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

3 bjelanjaka (veličine M)
250 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
0,5 žličice Dr. Oetker Aroma ruma
1 omot Dr. Oetker Cimet šećer
400 g Dr. Oetker Badem mljeveni (ili mljevenih lješnjaka)

Ostalo:

šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 140 °C

Pećnica na vrući zrak 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte vanilin šećer, aromu, cimet šećer i polovicu badema ili lješnjaka. Od ostatka badema ili lješnjaka umiješajte koliko je potrebno da se tijesto što manje lijepi.

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Kalupom izrežite zvjezdice (sl. 1).

4

Položite zvjezdice na lim za pečenje i premažite ih preostalim snijegom (sl. 2). Stavite ih peći.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu