Zvjezdice s bademima i kakaom

Blagdanski keksići s bademima - malo drugačiji klasik

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zvjezdice s bademima i kakaom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

3 bjelanjaka (veličine M)
250 g šećera u prahu
oko 300 g Dr. Oetker Badema mljevenih
25 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Ostalo:

šećer u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 140 °C

Pećnica na vrući zrak 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte bademe i kakao (oduzmite ½ žličice).

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od ½ centimetra. Izrežite zvjezdice (oko 5 cm) i položite ih na lim za pečenje. Pomiješajte 3 žličice preostalog snijega s kakaom i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Premažite zvjezdice preostalim snijegom. Na vrećici za zamrzavanje odrežite mali otvor u kutu i naštrcajte ukrase. Stavite zvjezdice peći.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Povucite ih zajedno s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne