KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zvjezdice s bademima i kakaom

Blagdanski keksići s bademima - malo drugačiji klasik

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zvjezdice s bademima i kakaom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

3 bjelanjaka (veličine M)
250 g šećera u prahu
oko 300 g Dr. Oetker Badema mljevenih
25 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Ostalo:

šećer u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 140 °C

Pećnica na vrući zrak 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte bademe i kakao (oduzmite ½ žličice).

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od ½ centimetra. Izrežite zvjezdice (oko 5 cm) i položite ih na lim za pečenje. Pomiješajte 3 žličice preostalog snijega s kakaom i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Premažite zvjezdice preostalim snijegom. Na vrećici za zamrzavanje odrežite mali otvor u kutu i naštrcajte ukrase. Stavite zvjezdice peći.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Povucite ih zajedno s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.