KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zvijezda s cimetom i glazurom

Pužić od cimeta na drukčiji način

oko 10 komada

dosta zahtjevno 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zvijezda s cimetom i glazurom

Dizano tijesto:

700 g brašna (bijelog ili polubijelog brašna)
0,5 žličice soli
2 dl mlijeka
1 dl vode
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
70 g šećera
2 jaja
70 ml ulja (suncokretovog ulja)

Nadjev od cimeta:

190 g šećera (smeđeg)
120 g maslaca
2 - 3 žličice mljevenog cimeta

Glazura:

50 g mekog maslaca
120 g sirnog namaza (npr. sira Philadelphia®)
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Brašno i sol stavite u posudu, lagano zagrijte mlijeko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuhati). Toplu tekućinu ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umijesite u elastično tijesto. Tijesto prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da se diže najmanje 90 minuta.

2

Nadjev od cimeta

Maslac, šećer i cimet otopite u maloj tavi, pomiješajte i stavite sa strane. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

3

Oblikovanje zvijezde

Dizano tijesto podijelite u 4 jednaka dijela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (promjera oko 25 cm). Jedan krug premažite nadjevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i također ga premažite nadjevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadjevom.

Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvijezde tako da dobijete 16 dijelova. Sada uzmite po dva dijela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema van. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim dijelovima.

Zvijezdu premažite s malo vrhnja ili mlijeka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minuta

4

Glazura

Dok se zvijezda nalazi u pećnici, izradite glazuru. Homogeno pomiješajte sve sastojke (ako je jedan od sastojaka prehladan i pojave se grudice, smjesu lagano zagrijte i izradite pjenjačom u glatku smjesu).

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu