Zrcalna torta

Torta od čokolade, prelivena sjajnom glazurom

oko 14 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zrcalna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Ganache:

150 g tamne čokolade
200 g tučenog slatkog vrhnja
4 žlice mlijeka
70 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Tijesto ''Sve-u-1'':

150 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice kakao praha (vrhom pune)
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)
5 žlice mlijeka

Za namakanje:

4 žlice ruma
2 žlice vode

Sjajna glazura:

150 g tamne čokolade
1 omot Dr. Oetker Želatine mljevene
6 žlice vode
225 g šećera
125 ml vode
1 žlica meda
100 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Za ukrašavanje:

oko 200 g miješanog voća

preparation

Priprema

1

Ganache

Ganache je najbolje pripremiti nekoliko sati ranije. Nasjeckajte tamnu čokoladu. Tučeno vrhnje, mlijeko i kondenzirano mlijeko zakuhajte u loncu. Maknite sa štednjaka, stalno miješajući otopite čokoladu. Smjesu stavite u zdjeli i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

2

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) tijekom 2 minute izradite glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu na kuhinjsku rešetku.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Obruč kalupa za torte i dno odvojite i uklonite. Tijesto (ne istresti) ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

4

Namakanje

Pomiješajte rum s vodom. Papir za pečenje povucite s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i gornju podlogu, koricom prema gore, stavite na pladanj za ukrašavanje torti. Podlogu premažite s polovicom smjese za namakanje. Oko podloge stavite obruč za torte.

5

Ohlađeni ganache mikserom (metlicama) kratko izmiješajte u čvrstu kremu. Od toga odvojite 6 žlica i stavite sa strane. Preostalu kremu razmažite po donjoj podlozi. Na to stavite gornju podlogu, lagano pritisnite i premažite ostatkom smjese za namakanje. Površinu premažite ostatkom kreme. Oprezno odvojite i uklonite obruč kalupa za torte. Ostavite tortu oko 2 sata u pretincu za duboko zamrzavanje.

6

Sjajna glazura

Sitno nasjeckajte čokoladu. Želatinu prema uputama na omotu ostavite da bubri u hladnoj vodi. Šećer, 125 ml vode i med zagrijte u loncu povremeno miješajući. Stalno miješajući kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Lonac maknite sa štednjaka, dodajte kondenzirano mlijeko i umiješajte. U tome otopite čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte rastopljenu želatinu i umiješajte. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi (ne u hladnjaku).

7

Ohlađeni preljev (temperatura tijela) prelijte po sredini smrznute torte. Polako ga razmažite tako da se slijeva preko ruba i da dobijete ravnomjernu površinu i rub; po potrebi preljev nožem na rubu torte razmažite prema gore. Stavite tortu na pladanj za torte.

8

Ukrašavanje

Voće očistite, operite i po potrebi narežite. Raspodijelite ga po želji po torti. Tortu do posluživanja stavite na hladno mjesto.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne