KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zrcalna torta

Torta od čokolade, prelivena sjajnom glazurom

oko 14 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zrcalna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Ganache:

150 g tamne čokolade
200 g tučenog slatkog vrhnja
4 žlice mlijeka
70 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Tijesto ''Sve-u-1'':

150 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice kakao praha (vrhom pune)
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)
5 žlice mlijeka

Za namakanje:

4 žlice ruma
2 žlice vode

Sjajna glazura:

150 g tamne čokolade
1 omot Dr. Oetker Želatina mljevena
6 žlice vode
225 g šećera
125 ml vode
1 žlica meda
100 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Za ukrašavanje:

oko 200 g miješanog voća

preparation

Priprema

1

Ganache

Ganache je najbolje pripremiti nekoliko sati ranije. Nasjeckajte tamnu čokoladu. Tučeno vrhnje, mlijeko i kondenzirano mlijeko zakuhajte u loncu. Maknite sa štednjaka, stalno miješajući otopite čokoladu. Smjesu stavite u zdjeli i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

2

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) tijekom 2 minute izradite glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu na kuhinjsku rešetku.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Obruč kalupa za torte i dno odvojite i uklonite. Tijesto (ne istresti) ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

4

Namakanje

Pomiješajte rum s vodom. Papir za pečenje povucite s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i gornju podlogu, koricom prema gore, stavite na pladanj za ukrašavanje torti. Podlogu premažite s polovicom smjese za namakanje. Oko podloge stavite obruč za torte.

5

Ohlađeni ganache mikserom (metlicama) kratko izmiješajte u čvrstu kremu. Od toga odvojite 6 žlica i stavite sa strane. Preostalu kremu razmažite po donjoj podlozi. Na to stavite gornju podlogu, lagano pritisnite i premažite ostatkom smjese za namakanje. Površinu premažite ostatkom kreme. Oprezno odvojite i uklonite obruč kalupa za torte. Ostavite tortu oko 2 sata u pretincu za duboko zamrzavanje.

6

Sjajna glazura

Sitno nasjeckajte čokoladu. Želatinu prema uputama na omotu ostavite da bubri u hladnoj vodi. Šećer, 125 ml vode i med zagrijte u loncu povremeno miješajući. Stalno miješajući kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Lonac maknite sa štednjaka, dodajte kondenzirano mlijeko i umiješajte. U tome otopite čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte rastopljenu želatinu i umiješajte. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi (ne u hladnjaku).

7

Ohlađeni preljev (temperatura tijela) prelijte po sredini smrznute torte. Polako ga razmažite tako da se slijeva preko ruba i da dobijete ravnomjernu površinu i rub; po potrebi preljev nožem na rubu torte razmažite prema gore. Stavite tortu na pladanj za torte.

8

Ukrašavanje

Voće očistite, operite i po potrebi narežite. Raspodijelite ga po želji po torti. Tortu do posluživanja stavite na hladno mjesto.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu