Flag

Zečići od dizanog tijesta

oko 12 komada
Srednje teško
40
Slatki zečići od dizanog tijesta za Uskrs
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako imate samo jedan lim za pečenje, drugu polovicu zečića možete pripremiti na priređenom papiru za pečenje. Za pečenje jednostavno povucite papir za pečenje na lim. 
Recipe Tips
Za izradu očiju i njuške možete umjesto grožđica upotrijebiti lješnjake.
Recipe Tips
Pecivo se može zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano tijesto
225 mlmlijeka
100 gmaslaca
500 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
Za premazivanje
1 - 2 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
grožđice
nekolikobadem štapića
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Priprema

Zagrijte mlijeko i otopite maslac u njemu.

2

Dizano tijesto

Brašno i Kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) mijesite najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3
Picture - zečići 1korak

Dignuto tijesto lagano pospite brašnom i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte u valjak. Podijelite valjak na približno 12 komada jednake veličine i od svakog komada oblikujte kuglu. Od svake kugle oblikujte kapljicu dužine oko 12 cm i malo je spljoštite. Šiljasti završetak razrežite približno do polovice i oblikujte uši (slika 1).

4
Picture - zečići 2korak

Komade tijesta stavite na lim za pečenje i premažite mlijekom. Utisnite grožđice u obliku očiju i njuške. Od sjeckanih badema izradite dlačice na njuški (slika 2). Zečiće stavite da se dižu još oko 15 minuta.

5

Stavite lim u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Ostavite zečiće lica da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. 

  • Ako imate samo jedan lim za pečenje, drugu polovicu zečića možete pripremiti na priređenom papiru za pečenje. Za pečenje jednostavno povucite papir za pečenje na lim. 
  • Za izradu očiju i njuške možete umjesto grožđica upotrijebiti lješnjake.
  • Pecivo se može zamrznuti.