Flag

Zec torta

oko 12 porcije
Teško
60
Rahli biskvit ukrašen mrkvom i kremom od maslaca - savršena uskrsna torta.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za biskvit 1
175 gmrkve
3 kombjelanjka
3 komžumanjaka
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gmljevenih badema
40 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Tijesto za biskvit 2
175 gmrkve
3 kombjelanjka
3 komžumanjaka
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gmljevenih badema
40 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od maslaca
1 omotDr. Oetker Krema za torte vanilija
200 gmekog maslaca
300 mlmlijeka
Za ukrašavanje
3 listarižinog papira
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
1pastelni dekor po izboru
čokoladnih bombona (u bijeloj i rozoj boji)
2kolačića marshmallows
maloDr. Oetker Čokoladnog pisma (tamna čokolada)
nekolikostakleni rezanci
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma (tamna čokolada)
1

Priprema ukrasa

Dan ranije napravite zečje uši od rižinog papira: 2 lista rižinog papira namočite u toplu vodu i na papiru za pečenje oblikujte uši. Za unutarnje uho prepolovite još jedan list riže i potopite ga u toplu vodu s crvenom prehrambenom bojom. Stavite jednu ružičastu polovicu u svako pripremljeno uho i malo preoblikujte. Ostavite da se suši preko noći.

2

Priprema podloge za biskvit

Stavite papir za pečenje u kalup za tortu. Ogulite i sitno naribajte mrkvu. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Priprema tijesta za biskvit

Ispecite 2 sloja biskvita jedan za drugim: Bjelanjke jako istucite. Žumanjke tucite u zdjeli mikserom na najjačoj razini 1 minutu dok ne postanu kremasti. Uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom i solju uz miješanje 1 min i miješajte još 2 min. Umiješajte bademe i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko promiješajte na najnižoj razini. Na kraju umiješajte tučene bjelanjke. Ulijte tijesto u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

4

Biksvit ostavite u kalupu 10 minuta, opustite i skinite rub kalupa, preokrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje, uklonite dno kalupa i ostavite da se ohladi.

Drugi biskvit pripremite isti način kao prethodni.

5

Priprema kreme od maslaca

U zdjelu za miješanje stavite prah za kremu, meki maslac i hladno mlijeko. Prvo sve izmiksajte mikserom na najslabijoj razini, zatim tucite na najjačoj razini oko 3 minute dok ne postane kremasto.

6

Slaganje torte

Prerežite svaki biskvit vodoravno na pola. Donju koru stavite na tanjur za torte i premažite je s 2 žlice kreme. Stavite sljedeću podlogu i opet premažite 2 žlice kreme. Nastavite dok sve ne potrošite. Tortu premažite preostalom kremom i stavite u hladnjak na 3 sata.

7

Ukrašavanje torte

Rub torte ukrasite pastelnim dekorom. Na 2 bombona čokoladnim pismom nacrtajte zjenice i pritisnite ih na tortu kao oči i bombone od ružičaste čokolade stavite kao nos. Prepolovite marshmallowe i stavite ih na rub torte za obraze i malo rezanaca za brčiće. Na kraju pažljivo umetnite uši u tortu i ukrasite pastelnim dekorom.