KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Vesela torta od vanilije

Ukusna torta za proslave

o 16 komada

potrebno malo iskustva 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vesela torta od vanilije

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto „Sve-u-1“:

175 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Original Gustin
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
200 g omekšalog maslaca ili margarina
4 jaja (veličine M)

Nadjev:

1 pakiranje Dr. Oetker Krema za torte od vanilije sa slatkim vrhnjem
500 ml slatkog vrhnja
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače (4 boje)

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
zelene trakice od voćnih gumenih bombona

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za tortu i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno s Gustinom i Backinom. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (metlicama), najprije kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za tortu i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 35 Minute

Odvojite i skinite obruč kalupa, tijesto iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odvojite papir za pečenje pa tortu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio tijesta položite na pladanj za tortu.

3

Nadjev

Kremu za torte pripremite sa slatkim vrhnjem prema uputi na omotu. Otprilike 4 žlice kreme nanesite na donji dio tijesta. Po 2 žlice kreme rasporedite u 4 posudice i umiješajte u svaku nekoliko kapi jedne od boja za kolače (crvena, žuta, zelena, plava). Polovicu svake kreme u mrljama nanesite na tortu (slika 1). Položite na to srednji dio torte, nježno pritisnite i premažite s 4 žlice neobojene kreme. Preostale obojene kreme nanesite u mrljama na tortu. Uzmite gornji dio torte, položite ga na kremu i nježno pritisnite. Premažite tortu preostalom neobojenom kremom.

4

Ukrašavanje

Izvaljajte bijeli fondant što tanje na površini koju ste posuli šećerom u prahu. Pritisnite fondant uz rub (slika 2) i odrežite višak. Taj višak izmijesite s nekoliko kapi boje i oblikujte tanko valjak koje ćete položiti uz dno torte. Ukrasite tortu raznim šećernim dekorima, bombonima i svjećicama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu