KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Vesela torta od vanilije

Ukusna torta za proslave

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vesela torta od vanilije

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto „Sve-u-1“:

175 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Original Gustin
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
200 g maslaca ili margarina (omekšalog)
4 jaja (veličine M)

Nadjev:

1 pakiranje Dr. Oetker Krema za torte od vanilije sa slatkim vrhnjem
500 ml slatkog vrhnja
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače (4 boje)

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
zelene trakice od voćnih gumenih bombona

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za tortu i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno s Gustinom i Backinom. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (metlicama), najprije kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za tortu i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa, tijesto iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odvojite papir za pečenje pa tortu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio tijesta položite na pladanj za tortu.

3

Nadjev

Kremu za torte pripremite sa slatkim vrhnjem prema uputi na omotu. Otprilike 4 žlice kreme nanesite na donji dio tijesta. Po 2 žlice kreme rasporedite u 4 posudice i umiješajte u svaku nekoliko kapi jedne od boja za kolače (crvena, žuta, zelena, plava). Polovicu svake kreme u mrljama nanesite na tortu (slika 1). Položite na to srednji dio torte, nježno pritisnite i premažite s 4 žlice neobojene kreme. Preostale obojene kreme nanesite u mrljama na tortu. Uzmite gornji dio torte, položite ga na kremu i nježno pritisnite. Premažite tortu preostalom neobojenom kremom.

4

Ukrašavanje

Izvaljajte bijeli fondant što tanje na površini koju ste posuli šećerom u prahu. Pritisnite fondant uz rub (slika 2) i odrežite višak. Taj višak izmijesite s nekoliko kapi boje i oblikujte tanko valjak koje ćete položiti uz dno torte. Ukrasite tortu raznim šećernim dekorima, bombonima i svjećicama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu