Flag

Veganski quiche s povrćem

oko 12 kriške
Lagano
40
Povrtni kolač s mrkvom, korabicom, graškom i ribanim kokosom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gpšeničnog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gveganskog margarina
75 gDr. Oetker Creme Vega
1 prstohvatsoli
Nadjev
450 gmrkve
450 gkorabice
3 žliceulja
150 gsmrznutog graška
neštosoli
svježe mljeveni crni papar
malošećera
300 gDr. Oetker Creme Vega
100 mlnezaslađenog napitka od soje
1Curry začin (malo)
3 žlicenaribanog kokosa
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Podmažite podlogu kalupa. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom (kukom za tijesto) prvo kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj razini da se dobije glatko tijesto. Razvaljajte 2/3 tijesta na dnu kalupa. Tijesto nekoliko puta izbosti vilicom. Stavite kalup u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Nadjev

U međuvremenu pripremite nadjev: mrkvu i korabicu ogulite, mrkvu narežite na dijagonalne ploške, a korabicu na trakice. Zagrijte ulje u loncu. U njemu na srednje jakoj vatri kuhajte povrće oko 15 minuta. Dodajte grašak. Povrće začinite solju, paprom i malo šećera. Creme Vega vrhnje pomiješajte sa sojinim napitkom, obilato začinite solju, paprom i curryjem te pomiješajte s povrćem.

4

Pustite da se podloga malo ohladi. Ostatak tijesta oblikujte u dugačak valjak, staviti na dno kao obrub i pritisnuti uz kalup tako da bude obrub visok oko 2 cm. Stavite povrće u kalup i pospite naribanim kokosom. Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Quiche poslužite topao.