Flag

Veganski mramorni kolač

oko 15 komada
Lagano
20
Ukusni veganski mramorni kolač s bademovim napitkom – jednostavno pripremljeno bez jaja!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za četvrtast kalup za kolače (25 x 11 cm)
malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Sastojci

Tijesto
300 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
175 gšećera
125 mlsuncokretovog ulja
250 mlbademovog napitka
Osim toga
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
2 žlicebademovog napitka (nezaslađenog)
Preljev
100 gtamne čokolade
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
1

Priprema

Četvrtasti kalup dobro namastite i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte tako da dobijete glatko tijesto. 2/3 tijesta ravnomjerno raspodijelite po četvrtastom kalupu. Kakao i 2 žlice bademovog napitka umiješajte u preostalo tijesto. Raspodijelite tamno tijesto po svijetlom tijestu i vilicom spiralno prođite kroz slojeve tijesta tako da dobijete mramorni uzorak. Stavite kalup u rešetku u pećnicu. Nakon približno 15 minuta kolač nožem razrežite po dužini.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute


Ostavite kolač da stoji 10 minuta u kalupu, potom ga odvojite od kalupa i istresite na kuhinjsku rešetku. Ostavite kolač da se ohladi. 

3

Preljev i ukrašavanje

Čokoladu krupno nasjeckajte, otopite na pari na slaboj temperaturi i ostavite da se malo ohladi. Premažite mramorni kolač čokoladom i pospite ukrasom za posipavanje. Ostavite preljev da se stvrdne.