Flag

Veganski keksi s bademom

oko 15 komada
Lagano
35
S integralnim pirovim brašnom, bademima, čokoladom i kakaom - tako jednostavno, a tako ukusno!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksići se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
50 gtamne čokolade
100 gintegralnog pirovog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlicakakao praha
1 žličicacimeta
50 gsmeđeg šećera (šećer od šećerne trske)
75 gmargarina
50 gDr. Oetker Badem štapića
1 žlicanapitka od soje
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Nasjeckajte čokoladu. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom u prahu i cimetom. Dodajte preostale sastojke, osim 1 žlice nasjeckane čokolade, pa sve sjedinite mikserom (kukom za tijesto) u jednolično tijesto. Pomoću 2 žlice vadite tijesto u kuglice na lim za pečenje. Kuglice od tijesta pospite nasjeckanom čokoladom i pecite u sredini zagrijane pećnice oko 14 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 14 Minute


Veganske keksiće od badema stavite s papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Keksići se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.