Flag

Veganski cupcakes sa čokoladom i kikirikijem

24 komada
Lagano
40
Veganski muffini s preljevom od kreme od kikirikija i Creme VEGA.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Kalup za 12 muffina

Sastojci

Tijesto
220 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 gšećera od trske
2 žlicekakao praha
250 mlnapitka od soje
2 žlicekikiriki maslaca
70 gneslanog kikirikija
Topping
100 gmaslaca od kikirikija
300 gDr. Oetker Creme Vega (dvije čašice)
80 gšećera u prahu
3 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 žlicekakao praha
2 žlicenapitka od soje
Za ukrašavanje
malokikirikija
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Tijesto

Za smjesu pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu za miješanje. Dodajte šećer od trske, kakao, sojin napitak i maslac od kikirikija i miješajte ručnim mikserom dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte kikiriki.

2

Tijesto izlijte u kalup za muffine obložen papirnatim čašicama.


Kalup za muffine stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Topping

Za preljev pjenjačom pomiješajte kikiriki maslac s Creme VEGA, šećerom u prahu i kremfixom. Polovicu kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje. Preostalu Creme VEGA pomiješajte s kakaom i sojinim napitkom i stavite u manju vrećicu za ukrašavanje. Odrežite vrh obje vrećice i stavite ih u veliku jednokratnu vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom promjera 7 mm. Ravnomjerno rasporedite preljev preko muffina i pospite nasjeckanim kikirikijem.