Flag

Veganski Cake-Pops

oko 12 komada
Lagano
60
Veganske cake popse s čokoladom možete ukrasiti po želji. Po ovom receptu se jednostavno i brzo pripremaju..
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Ostalo
drveni štapići

Sastojci

Tijesto
25 gtamne čokolade
75 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
2 žliceulja
75 mlmineralne vode
Ostalo
oko 2 žlicesoka od naranči
Za ukrašavanje
oko 75 gtamne čokolade
oko 1 žlicapistacija
1 nekolikoDekor Jestivi leptirići (12)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dekor Jestivi leptirići (12)
1

Priprema

Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari.
Papir za pečenje stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Ulje i mineralnu vodu umiješajte mikserom. Miješajući dodati otopljenu čokoladu. Rasporedite tijesto u lim za pečenje. Stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3

Cake-Pops

Izmrvite kolač u zdjelu za miješanje. Dodajte sok od naranče i miješati mikserom dok ne nastane homogena smjesa. Smjesu za cake popse oblikujte u valjak od oko 18 cm. Oštrim nožem izrežite oko 12 kriški jednake debljine.

4

Ukrašavanje

Čokoladu otopite na vodenoj pari. Drvene štapiće prvo umočite u otopljenu čokoladu, zatim ih zabodite u kuglice i stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Otopljenu čokoladu držite na toplom. Cake popse premažite čokoladom pomoću kista. Zatim pospite pistacijama i na to poslažite leptiriće. Ostavite cake popse da se stegnu.