Flag

Veganski božićni keksi

20 porcija
Srednje teško
40
Ovi veganski praznični keksi oduševit će vas ne samo okusom nego i izgledom!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za svijetlo tijesto
50 gmargarina mekog
75 gšećera u prahu
1 žličicaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
140 gbrašna
2 žlicevode
Za tamno tijesto
140 gbrašna
10 gkakao praha
50 gmargarina mekog
75 gšećera u prahu
2 žlicevode (hladne)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

2

Za svijetlo tijesto

Stavite sve sastojke u posudu i rukom mijesite tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. Oblikujte kuglu i omotajte je folijom za čuvanje svježine. Stavite oko 10 minuta u hladnjak.

3

Za tamno tijesto

Brašno i kakao dobro pomiješajte i potom dodajte ostale sastojke. Ponovno rukom miješajte tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. I ovo tijesto stavite oko 10 minuta u hladnjak.

4

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

5

Svijetlo tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na pravokutnik debljine 0,5 cm. Tamnije tijesto također razvaljajte između dva papira za pečenje na jednake dimenzije kao i svijetlo tijesto. Potom tamnije tijesto stavite na svijetlo tijesto i lagano pritisnite. Tijesto namotajte u valjak po dužoj strani, omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite 20 minuta u hladnjak.    

6

Narežite valjak na ploške (debljine oko 1 cm), stavite na pripremljeni lim za pečenje i pecite na srednjoj rešetki oko 25 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade na rešetki.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute