Vanilija pita od sira s breskvama i kokosom

Prhko, tamno tijesto, slasna smjesa od sira i mrvljeno tijesto. Cjelinu nadopunjuje hrskavi sloj od kokosa. Idealan recept za vikend.

oko 25 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vanilija pita od sira s breskvama i kokosom

Prhko tijesto:

300 g brašna
200 g maslaca (hladnog)
oko 120 g šećera
3 žumanjka
½ žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Smjesa od sira:

1 limenka kompota od bresaka
1 pakiranja Dr. Oetker Vanilija štapića
1000 g skute
2 jaja
170 g šećera
20 g brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustina

Smjesa od kokosa:

3 bjelanjaka
150 g šećera
130 g kokosovog brašna

preparation

Priprema

1

Priprema

Brzo zamijesite sve sastojke u tijesto jednolične strukture. Podijelite ga na dva dijela, svaki omotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180 °C. Pravokutni lim za pečenje dimenzija 25x35 cm prekrijte papirom za pečenje. Jednu ohlađenu loptu od tijesta izribajte na širokim otvorima ribeža tako da prekrije cijelo dno, lagano pritisnite.

2

Stavite tijesto u pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Smjesa od sira

Ocijedite breskve te ih narežite na kockice. Vanilija štapić razrežite po dužini i sastružite sjemenke. Sve sastojke za smjesu od sira zajedno sa sjemenkama vanilije stavite u posudu i izmiksajte u jednoličnu masu. Na zapečeno dno ravnomjerno razmjestite komadiće bresaka, a potom smjesu od sira.

4

Sloj od kokosa

Istucite bjelanjke sa šećerom u čvrsti, sjajni snijeg. Dodajte kokosovo brašno, promiješajte i u manjim porcijama stavite na smjesu od sira, lagano razmažite žlicom. Po vrhu izribajte preostali dio tijesta.
Od bjelanjaka i šećera istucite čvrsti, sjajni snijeg. Dodajte kokosovo brašno, izmiješajte te stavite u malim porcijama na smjesu od sira, nježno razmažite žlicom. Poviše izribajte preostali dio tijesta

5

Pečenje

Stavite tijesto u pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Nakon pečenja ohladite u poluotvorenoj pećnici pa izvadite i ostavite na rešetki dok se u potpunosti ne ohladi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne