Flag

Uskršnji zeko

oko 8 porcija
Srednje teško
20
Slatki kolač u obliku uskršnjeg zečića.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Tijesto
Kalup u obliku zečića

Sastojci

Tijesto
70 gmekog maslaca
70 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
5 kapiarome limuna
1 komjaja
80 gpšeničnog brašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlicamlijeka
Posip
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Kalup za pečenje namastite, sastavite, pobrašnite i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno miješajući dodajte šećer, vanilin šećer, sol i aromu dok se ne dobije jednolična masa. Umiješajte jaje na najjačoj razini oko 1/2 min. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i naizmjenično umiješajte s mlijekom na najnižoj razini. Ulijte tijesto u lim za pečenje u obliku zečića i stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Nakon pečenja ostavite u kalupu 5 minuta. Zatim stavite na rešetku za torte, skinite kopče, prvo pažljivo olabavite i skinite gornju polovicu, zatim kolač okrenite i oslobodite drugu polovicu kalupa. Po potrebi izravnajte konture oštrim nožem odmah nakon vađenja iz kalupa. Ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Uskršnjeg zeku prije posluživanja pospite šećerom u prahu.