Uskršnji zeko

Slatki kolač u obliku uskršnjeg zečića.

oko 8 porcija

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskršnji zeko

Tijesto:

Kalup u obliku zečića
70 g mekog maslaca
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
5 kapi arome limuna
1 kom jaja
80 g pšeničnog brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlica mlijeka

Posip:

šećer u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Kalup za pečenje namastite, sastavite, pobrašnite i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Priprema tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno miješajući dodajte šećer, vanilin šećer, sol i aromu dok se ne dobije jednolična masa. Umiješajte jaje na najjačoj razini oko 1/2 min. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i naizmjenično umiješajte s mlijekom na najnižoj razini. Ulijte tijesto u lim za pečenje u obliku zečića i stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Nakon pečenja ostavite u kalupu 5 minuta. Zatim stavite na rešetku za torte, skinite kopče, prvo pažljivo olabavite i skinite gornju polovicu, zatim kolač okrenite i oslobodite drugu polovicu kalupa. Po potrebi izravnajte konture oštrim nožem odmah nakon vađenja iz kalupa. Ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Uskršnjeg zeku prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne