Flag

Uskršnji cupcakes

oko 12 komada
Srednje teško
40
Muffini s mrkvom, lješnjacima i krem sirom uvijek su poželjni
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
180 gmrkve
2 kombjelanjka
1 prstohvatsoli
2 komžumanjaka
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 žlicemlijeka
150 gmljevenih lješnjaka
1 žličicacimeta
50 gpšeničnog brašna
1 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema
200 gvrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Kremfixa
200 gkrem sira
oko 1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 žlicalimunovog soka
Ukrašavanje
oko 1čokoladni dekor po izboru (pisanice, zečevi)
1pastelni dekor po izboru
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Za tijesto ogulite i sitno naribajte mrkvu. U kalup za muffine stavite papirnate košarice. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Istucite bjelanjke sa soli. U posudu za miješanje stavite žumanjke, koricu naranče, šećer, vanilin šećer i mlijeko i miksajte dok ne postane pjenasto. Pomiješajte lješnjake, cimet, brašno, prašak za pecivo i naribanu mrkvu. Zatim u 2 dijela umiješajte tučene bjelanjke. Ulijte tijesto ravnomjerno u papirnate košarice. Posudu stavite na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Izvadite muffine iz papirnatih košarica i ostavite ih da se ohlade.

3

Krema (topping)

Umutite vrhnje za šlag s kremfixom. Krem sir pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Šlag umiješajte u kremu od sira. Napunite kremu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom promjera 8-10 mm i ukrasite muffine. Stavite u hladnjak do posluživanja.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja ukrasite čokoladnim dekorom i posipom.