Flag

Uskrsni kuglof sa svježim sirom

oko 20 porcija
Lagano
40
Sočni kuglof sa svježim sirom i šećernom glazurom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gmaslaca
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
4 komjaja
250 gsvježega sira
350 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Glazura
200 gšećera u prahu
oko 3 žlicevode
1pastelni dekor po izboru
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite kalup za kuglof. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i Finesse dok se ne dobije jednolična smjesa. Prvo umiješajte svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini, a zatim svježi sir. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kratko promiješajte u 2 dijela na najnižoj razini. Ulijte tijesto u kalup za kuglof i poravnajte.

3

Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute


Kolač ostavite u kalupu 10 minuta, zatim ga okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Priprema glazure

Pomiješajte šećer u prahu s vodom da dobijete gustu glazuru. Prelijte kuglof glazurom. Prije nego što se glazura stegne, pospite dekor.