KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s višnjama i šlagom

Voćna torta uz kavu

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s višnjama i šlagom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-1:

100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
10 g Dr. Oetker Kakao za kolače
150 g šećera
1 prstohvat soli
3 kom jaja (veličine M)
125 g mekog maslaca ili margarina

Krema:

2 staklenke višanja (ocijeđena masa po 350 g)
8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
4 žlice višnjevače
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
400 g slatkog vrhnja za šlag
75 g Dr. Oetker Ribana mliječna čokolada

Nadjev:

4 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
40 g šećera
1 staklenka višanja

Za ukrašavanje:

25 g Dr. Oetker Ribana mliječna čokolada
matičnjak

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, Gustinom i kakaom. Dodajte ostale sastojke i od svega u 2 min. mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto razmažite u kalupu za torte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Kolač istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

3

Krema

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Odvojite polovicu višanja i stavite na stranu. Od preostalih višanja napravite pire i izmiješajte sa šećerom, Finesse aromom, višnjevačom i vanilin šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Pire od višanja stavite u hladnjak na oko 30 min., dok se krema ne počne stvrdnjavati. Istucite čvrsti šlag.

4

Odvojite papir za pečenje s pečene podloge. Podlogu položite na pladanj za torte i postavite obruč oko nje. Kad se pire od višanja stisnuo, najprije dodajte šlag, a onda višnje i ribanu čokoladu. Nadjev razmažite po podlozi i stavite . u hladnjak na najmanje 30 min. da se stvrdne.

5

Nadjev

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Od višanja napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Razmažite nadjev po kremi i stavite na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Odvojite i skinite obruč za torte. Tortu ukrasite ribanom čokoladom i listićima matičnjaka.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu