Flag

Torta s višnjama i šlagom

oko 12 komada
Srednje teško
105
Voćna torta uz kavu za svaku prigodu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu dodatno ukrasite s nekoliko dekorativnih listića od bijele čokolade.
Recipe Tips
Ovisno o sezoni, tortu možete ukrasiti višnjama umočenim u čokoladu.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto sve-u-1
100 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gšećera
1 prstohvatsoli
3 komjaja (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
Krema
2 staklenkevišanja (ocijeđena masa po 350 g)
8 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
4 žlicevišnjevače
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
400 gslatkog vrhnja za šlag
75 gDr. Oetker Ribane mliječne čokolade
Nadjev
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
40 gšećera
1 staklenkavišanja
Za ukrašavanje
25 gDr. Oetker Ribane mliječne čokolade
matičnjak
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, Gustinom i kakaom. Dodajte ostale sastojke i od svega u 2 min. mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto razmažite u kalupu za torte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Kolač istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

3

Krema

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Odvojite polovicu višanja i stavite na stranu. Od preostalih višanja napravite pire i izmiješajte sa šećerom, Finesse aromom, višnjevačom i vanilin šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Pire od višanja stavite u hladnjak na oko 30 min., dok se krema ne počne stvrdnjavati. Istucite čvrsti šlag.

4

Odvojite papir za pečenje s pečene podloge. Podlogu položite na pladanj za torte i postavite obruč oko nje. Kad se pire od višanja stisnuo, najprije dodajte šlag, a onda višnje i ribanu čokoladu. Nadjev razmažite po podlozi i stavite . u hladnjak na najmanje 30 min. da se stvrdne.

5

Nadjev

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Od višanja napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Razmažite nadjev po kremi i stavite na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Odvojite i skinite obruč za torte. Tortu ukrasite ribanom čokoladom i listićima matičnjaka.

  • Tortu dodatno ukrasite s nekoliko dekorativnih listića od bijele čokolade.
  • Ovisno o sezoni, tortu možete ukrasiti višnjama umočenim u čokoladu.