za ovaj recept Torta s višnjama i šlagom
malo | masnoće |
papir za pečenje |
100 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
30 g | Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba |
10 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
150 g | šećera |
1 prstohvat | soli |
3 kom | jaja (veličine M) |
125 g | mekog maslaca ili margarina |
2 staklenke | višanja (ocijeđena masa po 350 g) |
8 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
60 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
4 žlice | višnjevače |
2 omota | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
400 g | slatkog vrhnja za šlag |
75 g | Dr. Oetker Ribane mliječne čokolade |
4 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
40 g | šećera |
1 staklenka | višanja |
25 g | Dr. Oetker Ribane mliječne čokolade |
matičnjak |
Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, Gustinom i kakaom. Dodajte ostale sastojke i od svega u 2 min. mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto razmažite u kalupu za torte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Kolač istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Odvojite polovicu višanja i stavite na stranu. Od preostalih višanja napravite pire i izmiješajte sa šećerom, Finesse aromom, višnjevačom i vanilin šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Pire od višanja stavite u hladnjak na oko 30 min., dok se krema ne počne stvrdnjavati. Istucite čvrsti šlag.
Odvojite papir za pečenje s pečene podloge. Podlogu položite na pladanj za torte i postavite obruč oko nje. Kad se pire od višanja stisnuo, najprije dodajte šlag, a onda višnje i ribanu čokoladu. Nadjev razmažite po podlozi i stavite . u hladnjak na najmanje 30 min. da se stvrdne.
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Od višanja napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Razmažite nadjev po kremi i stavite na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.
Odvojite i skinite obruč za torte. Tortu ukrasite ribanom čokoladom i listićima matičnjaka.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne