KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s uskrsnim zečićima

Hrskavi zečići na laganom biskvitu, slatkoj kremi i sočnim mandarinama

oko 16 komada

dosta zahtjevno 100 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s uskrsnim zečićima

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Prhko tijesto:

175 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g mekog maslaca ili margarina

Biskvit:

75 g maslaca
4 jaja (veličine M)
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
75 g pšeničnog brašna
75 g Dr. Oetker Original Gustina
15 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

175 g mandarina (ocijeđena količina)
2 žlice marmelade od višanja
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
600 g hladnog slatkog vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
25 g sjeckanih pistacija
nekoliko šarenih čokoladnih jaja

preparation

Priprema

1

Priprema

Pečenje obložite papirom za pečenje i namastite dno okruglog kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s Praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. 

3

¼ tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite oko 6 motiva zečića. Stavite zečiće na lim za pečenje i pecite. 

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

4

Od preostalog tijesta oblikujte kuglu, razvaljajte je po dnu okruglog kalupa za torte, više puta probodite vilicom i također ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Ostavite zečiće da se nakon pečenja ohlade na kuhinjskoj rešetki. Prhko tijesto nakon pečenja odvojite od dna okruglog kalupa za torte pa ga ostavite da se ohladi na dnu.

5

Biskvit

Otopite maslac u posudi i ostavite da se ohladi. Očistite dno okruglog kalupa za torte, namastite ga i obložite papirom za pečenje.

6

Mikserom (metlicama) pjenasto tucite jaja u posudi 1 minutu na najvećoj brzini. Pomiješajte šećer s Vanilin šećerom i umiješajte kroz 1 minutu u smjesu. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, Kakaom i Praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u okrugli kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i odmah pecite. 

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite biskvit od kalupa, istresite ga na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

7

Povucite papir za pečenje s biskvita i prerežite ga jednom vodoravno.

8

Nadjev

Stavite mandarine u sito i ostavite ih da se dobro ocijede. Dno od prhkog tijesta stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom. Na to stavite donji biskvit, lagano pritisnite. Stavite mandarine na donji biskvit. Pomiješajte Kremifix s vanilin šećerom i istucite čvrsto tučeno vrhnje. Polovicu tučenog vrhnja oprezno razmažite po mandarinama. Na to stavite gornji biskvit, lagano pritisnite i premažite preostalim tučenim vrhnjem. Rub dekorativno ukrasite pomoću noža. Tortu do konzumacije držite na hladnom. 

9

Ukrašavanje

Zečiće ukrasite Šećernim pismom i Šarenim ukrasima za kolače. Tortu pospite pistacijama. Zečiće i čokoladna jaja stavite na tortu prije posluživanja. 

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu