Flag

Torta s motivom snjegovića

8 - 10 komada
Srednje teško
240
S ovim finim kolačem od jabuke, odjevenim poput snjegovića, bit će svi oduševljeni! Izvrsna ideja za tortu!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako imate samo jedan kalup za torte, prepolovite količinu sastojaka za tijesto i dva puta pecite podlogu.
Recipe Tips
Umjesto kremfixa možete upotrijebiti 1 žličicu gustina po pakiranju.
Recipe Tips
Pri bojanju fondanta preporučujemo da nosite jednokratne rukavice kako biste izbjegli mrlje od boje na rukama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Ukras
1000 gDr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Dr. Oetker jestive boje za kolače
oko 25 gDr. Oetker Kakaa za kolače
drvenih štapića
200 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Crna boja za kolače
maloDr. Oetker Original Gustina
Tijesto
2jabuka
250 gmekog maslaca
180 gšećera
1 prstohvatsoli
4jaja
220 gbrašna
70 gDr. Oetker Original Gustina
70 gmljevenih lješnjaka
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicemljevenog cimeta
180 mlsoka od jabuke
Nadjev
3jabuka
60 gšećera u prahu
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
259 gsira Mascarpone
4 dlvrhnja za šlag (hladnog)
Krema s maslacem
350 gmaslaca
350 gšećera u prahu
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Crna boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Dekoracija

Oko jednu šestinu bijelog fondanta umijesite s kremfixom. Od toga jedan dio obojite u narančasto (pomiješajući crvenu i žutu boju)  i izradite nos snjegovića. Polovicu fondanta s kakao prahom obojite u smeđu boju i izradite ruke snjegovića. S donje strane završetka svake ruke utaknite po jedan drveni štapić.
Bijeli fondant obojite kakaom u prahu u tamno-smeđu boju i pomoću crne boje za kolače dodatno potamnite. Dobiveni crni fondant razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite dno kape. Od ostatka crnog fondanta izradite traku za cilindar (66 x 5 cm) i pomoću vode nalijepite na dno kape. Izradite oči i usta snjegovića.
Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali fondant hermetički zapakirajte (najbolje u vrećicu za duboko zamrzavanje). 

2

Priprema

Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) na dnu obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Tijesto

Jabuke ogulite i narežite ih na kockice veličine oko 1 cm. Maslac, šećer i sol mikserom pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, lješnjake, prašak za pecivo i cimet. Mješavinu brašna i sok od jabuka naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u dva kalupa i pecite u sredini zagrijane pećnice tijekom približno 40 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.

4

Nadjev

Jabuke ogulite i vrlo sitno naribajte. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite sok i sačuvajte ostatak jabuka od cijeđenja. Pomiješajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer. Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kratko umiješajte ostatke jabuka od cijeđenja.


Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite kremom. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.

5

Krema s maslacem

U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije mikserom pjenasto izmiješajte, i miješajte tako dugo dok ne dobijete bjelkastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
 
Fondant pomoću gustina tanko razvaljajte.
 
Prekrijte tortu fondantom i zagladite ga.
 
Odrežite višak fondanta s donje strane torte.
 
Pripremljene oči, nos, usta  i kapu s malo vode pričvrstite na tortu.
 
Preostali fondant obojite u svijetlo-plavu boju i razvaljajte na debljinu od 2 mm kako biste izrezali malu traku za kapu (22 x 1 cm). Potom s malo vode zalijepite traku na kapu. Ostatak svijetlo-plavog fondanta razvaljajte na debljinu od 3 mm, skrojite šal snjegovića (80 x 5 cm) i stavite ga oko torte. Šal na završecima na udaljenosti od nekoliko mm zarežite na dubinu od približno 3 cm kako biste izradili resice šala.
 
Na kraju s desne i lijeve strane utaknite u tortu ruke snjegovića.

  • Ako imate samo jedan kalup za torte, prepolovite količinu sastojaka za tijesto i dva puta pecite podlogu.
  • Umjesto kremfixa možete upotrijebiti 1 žličicu gustina po pakiranju.
  • Pri bojanju fondanta preporučujemo da nosite jednokratne rukavice kako biste izbjegli mrlje od boje na rukama.