za ovaj recept Torta s motivom snjegovića
1000 g | Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
Dr. Oetker jestive boje za kolače | |
oko 25 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
drvenih štapića | |
200 g | Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli |
Dr. Oetker Crna boja za kolače | |
malo | Dr. Oetker Original Gustina |
2 | jabuka |
250 g | mekog maslaca |
180 g | šećera |
1 prstohvat | soli |
4 | jaja |
220 g | brašna |
70 g | Dr. Oetker Original Gustina |
70 g | mljevenih lješnjaka |
2 žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
2 žlice | mljevenog cimeta |
180 ml | soka od jabuke |
3 | jabuka |
60 g | šećera u prahu |
2 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
259 g | sira Mascarpone |
4 dl | vrhnja za šlag (hladnog) |
350 g | maslaca |
350 g | šećera u prahu |
1 žličica | Dr. Oetker Paste od burbon vanilije |
Oko jednu šestinu bijelog fondanta umijesite s kremfixom. Od toga jedan dio obojite u narančasto (pomiješajući crvenu i žutu boju) i izradite nos snjegovića. Polovicu fondanta s kakao prahom obojite u smeđu boju i izradite ruke snjegovića. S donje strane završetka svake ruke utaknite po jedan drveni štapić.
Bijeli fondant obojite kakaom u prahu u tamno-smeđu boju i pomoću crne boje za kolače dodatno potamnite. Dobiveni crni fondant razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite dno kape. Od ostatka crnog fondanta izradite traku za cilindar (66 x 5 cm) i pomoću vode nalijepite na dno kape. Izradite oči i usta snjegovića.
Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali fondant hermetički zapakirajte (najbolje u vrećicu za duboko zamrzavanje).
Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) na dnu obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Jabuke ogulite i narežite ih na kockice veličine oko 1 cm. Maslac, šećer i sol mikserom pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, lješnjake, prašak za pecivo i cimet. Mješavinu brašna i sok od jabuka naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u dva kalupa i pecite u sredini zagrijane pećnice tijekom približno 40 minuta.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.
Jabuke ogulite i vrlo sitno naribajte. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite sok i sačuvajte ostatak jabuka od cijeđenja. Pomiješajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer. Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kratko umiješajte ostatke jabuka od cijeđenja.
Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite kremom. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.
U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije mikserom pjenasto izmiješajte, i miješajte tako dugo dok ne dobijete bjelkastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
Fondant pomoću gustina tanko razvaljajte.
Prekrijte tortu fondantom i zagladite ga.
Odrežite višak fondanta s donje strane torte.
Pripremljene oči, nos, usta i kapu s malo vode pričvrstite na tortu.
Preostali fondant obojite u svijetlo-plavu boju i razvaljajte na debljinu od 2 mm kako biste izrezali malu traku za kapu (22 x 1 cm). Potom s malo vode zalijepite traku na kapu. Ostatak svijetlo-plavog fondanta razvaljajte na debljinu od 3 mm, skrojite šal snjegovića (80 x 5 cm) i stavite ga oko torte. Šal na završecima na udaljenosti od nekoliko mm zarežite na dubinu od približno 3 cm kako biste izradili resice šala.
Na kraju s desne i lijeve strane utaknite u tortu ruke snjegovića.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne