Torta s motivom snjegovića

S ovim finim kolačem od jabuke, odjevenim poput snjegovića, bit će svi oduševljeni! Izvrsna ideja za tortu!

8 - 10 komada

potrebno malo iskustva 240 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s motivom snjegovića

Ukras:

1000 g Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
Dr. Oetker jestive boje za kolače
oko 25 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
drvenih štapića
200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Crna boja za kolače
malo Dr. Oetker Original Gustina

Tijesto:

2 jabuka
250 g mekog maslaca
180 g šećera
1 prstohvat soli
4 jaja
220 g brašna
70 g Dr. Oetker Original Gustina
70 g mljevenih lješnjaka
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice mljevenog cimeta
180 ml soka od jabuke

Nadjev:

3 jabuka
60 g šećera u prahu
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
259 g sira Mascarpone
4 dl vrhnja za šlag (hladnog)

Krema s maslacem:

350 g maslaca
350 g šećera u prahu
1 žličica Dr. Oetker Paste od burbon vanilije

preparation

Priprema

1

Dekoracija

Oko jednu šestinu bijelog fondanta umijesite s kremfixom. Od toga jedan dio obojite u narančasto (pomiješajući crvenu i žutu boju)  i izradite nos snjegovića. Polovicu fondanta s kakao prahom obojite u smeđu boju i izradite ruke snjegovića. S donje strane završetka svake ruke utaknite po jedan drveni štapić.
Bijeli fondant obojite kakaom u prahu u tamno-smeđu boju i pomoću crne boje za kolače dodatno potamnite. Dobiveni crni fondant razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite dno kape. Od ostatka crnog fondanta izradite traku za cilindar (66 x 5 cm) i pomoću vode nalijepite na dno kape. Izradite oči i usta snjegovića.
Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali fondant hermetički zapakirajte (najbolje u vrećicu za duboko zamrzavanje). 


2

Priprema

Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) na dnu obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


3

Tijesto

Jabuke ogulite i narežite ih na kockice veličine oko 1 cm. Maslac, šećer i sol mikserom pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, lješnjake, prašak za pecivo i cimet. Mješavinu brašna i sok od jabuka naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u dva kalupa i pecite u sredini zagrijane pećnice tijekom približno 40 minuta.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.


4

Nadjev

Jabuke ogulite i vrlo sitno naribajte. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite sok i sačuvajte ostatak jabuka od cijeđenja. Pomiješajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer. Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kratko umiješajte ostatke jabuka od cijeđenja.

Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite kremom. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.


5

Krema s maslacem

U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije mikserom pjenasto izmiješajte, i miješajte tako dugo dok ne dobijete bjelkastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
 
Fondant pomoću gustina tanko razvaljajte.
 
Prekrijte tortu fondantom i zagladite ga.
 
Odrežite višak fondanta s donje strane torte.
 
Pripremljene oči, nos, usta  i kapu s malo vode pričvrstite na tortu.
 
Preostali fondant obojite u svijetlo-plavu boju i razvaljajte na debljinu od 2 mm kako biste izrezali malu traku za kapu (22 x 1 cm). Potom s malo vode zalijepite traku na kapu. Ostatak svijetlo-plavog fondanta razvaljajte na debljinu od 3 mm, skrojite šal snjegovića (80 x 5 cm) i stavite ga oko torte. Šal na završecima na udaljenosti od nekoliko mm zarežite na dubinu od približno 3 cm kako biste izradili resice šala.
 
Na kraju s desne i lijeve strane utaknite u tortu ruke snjegovića.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne