KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s jagodama i jogurtom

Voćna ljetna torta

14 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s jagodama i jogurtom

Mrvičasto tijesto:

100 g glatkog brašna
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
100 g mekog maslaca

Nadjev od jogurta:

10 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
450 g jogurta
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
6 žlice limunovog soka
0,75 l tučenog slatkog vrhnja

Nadjev s jagodama:

5 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
500 g na četvrtine narezanih jagoda
100 g šećera
2 žlice limunovog soka

Za ukrašavanje:

0,25 l tekućeg slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
nekoliko listića matičnjaka

preparation

Priprema

1

Mrvičasto tijesto

Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i sve trljajte među dlanovima da dobijete grudice za posipanje.

2

Grudice ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog kalupa za torte (26 cm Ø) i pritisnite.

3

Gurnite kalup na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

4

Postavite obruč kalupa oko ohlađene podloge torte.

5

Nadjev od jogurta

Za nadjev od jogurta izmiješajte jogurt sa šećerom, koricom limuna i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jogurtom pa umiješajte u ostalu masu. Kad masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje. Nadjev stavite na podlogu i razmažite.

6

Nadjev s jagodama

Za nadjev s jagodama napravite pire od jagoda sa šećerom i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jagodama i umiješajte u ostalu masu.

7

Stavite nadjev s jagodama na nadjev od jogurta i pomoću vilice lagano izmiješajte (da dobijete mramorni uzorak).

8

Tortu stavite 3 sata u hladnjak.

9

Za ukrašavanje

Za ukrašavanje skinite obruč kalupa za torte. Istucite čvrsti šlag od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom prema uputi na omotu. Tortu po želji ukrasite sa šlagom i listićima matičnjaka.

10

Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu