KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s cimetom i mascarpone kremom

Torta sa šlag-kremom obogaćena mascarpone sirom, cimetom i džemom od šljiva

12 komada

potrebno malo iskustva 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s cimetom i mascarpone kremom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-1:

100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
125 g maslaca ili margarina

Nadjev:

oko 3 žlice džem od šljiva
400 g vrhnja za šlag
30 g Dr. Oetker Instant Želatina Fix
250 g sira Mascarpone
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Cimet šećer

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant bijela deke
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješajte brašno, Gustin i Backin. Dodajte ostale sastojke. Mikserom (metlicama) od svega na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za torte i poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Podlogu nožem odvojite od ruba, iskrenite je rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Odvojite papir za pečenje i jednom vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za torte.

3

Nadjev

Donje tijesto premažite pekmezom od šljiva, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Od slatkog vrhnja mikserom (metlicama) istucite čvrsti šlag te tijekom miješanja uspite Želatinu fix u vrhnje. Mascarpone sir u drugoj posudi izmiješajte mikserom (metlicama) sa šećerom i Cimet šećerom. Šlag u 2 porcije umiješajte u mascarpone masu. 2/3 kreme namažite po dijelu podloge s pekmezom. Položite drugi dio podloge na to te preostalom kremom omažite površinu i rub torte. Tortu držite najmanje 2 sata u hladnjaku.

4

Ukrašavanje

Fondant deku na radnoj površini koju ste posuli šećerom u prahu izvaljajte u obliku kruga promjera cca 30 cm i položite na sredinu torte. Najprije gornju stranu lagano utisnite. Potom pokrov lagano pritisnite uz rub te eventualni višak fondanta odrežite.

Za „jelku", od oko 3/4 zelenog fondanta oblikujte čunj, postavite ga i škarama urežite „grančice" (sl. 2). Od ostatka fondanta, za „poklončiće" izrežite male kocke ili komadiće. Za „ukrasne mašne" izvaljajte fondant u razrezanoj vrećici za zamrzavanje, narežite na tanke trakice i od njih napravite „mašnice". Neposredno prije posluživanja ukrasite pokrov od fondanta „jelkom" i „poklončićima".

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu