Flag

Torta s cimetom i mascarpone kremom

12 komada
Srednje teško
120
Torta sa šlag-kremom obogaćena mascarpone sirom, cimetom i džemom od šljiva
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto sve-u-1
100 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
125 gmaslaca ili margarina
Nadjev
oko 3 žlicedžem od šljiva
400 gvrhnja za šlag
30 gDr. Oetker Instant Želatine Fix
250 gsira Mascarpone
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Cimet šećera
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant bijele deke
100 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
100 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješajte brašno, Gustin i Backin. Dodajte ostale sastojke. Mikserom (metlicama) od svega na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za torte i poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Podlogu nožem odvojite od ruba, iskrenite je rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Odvojite papir za pečenje i jednom vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za torte.

3

Nadjev

Donje tijesto premažite pekmezom od šljiva, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Od slatkog vrhnja mikserom (metlicama) istucite čvrsti šlag te tijekom miješanja uspite Želatinu fix u vrhnje. Mascarpone sir u drugoj posudi izmiješajte mikserom (metlicama) sa šećerom i Cimet šećerom. Šlag u 2 porcije umiješajte u mascarpone masu. 2/3 kreme namažite po dijelu podloge s pekmezom. Položite drugi dio podloge na to te preostalom kremom omažite površinu i rub torte. Tortu držite najmanje 2 sata u hladnjaku.

4

Ukrašavanje

Picture - Deka 1.jpg

Fondant deku na radnoj površini koju ste posuli šećerom u prahu izvaljajte u obliku kruga promjera cca 30 cm i položite na sredinu torte. Najprije gornju stranu lagano utisnite. Potom pokrov lagano pritisnite uz rub te eventualni višak fondanta odrežite.


Picture - Jelka 1.jpg

Za „jelku", od oko 3/4 zelenog fondanta oblikujte čunj, postavite ga i škarama urežite „grančice" (sl. 2). Od ostatka fondanta, za „poklončiće" izrežite male kocke ili komadiće. Za „ukrasne mašne" izvaljajte fondant u razrezanoj vrećici za zamrzavanje, narežite na tanke trakice i od njih napravite „mašnice". Neposredno prije posluživanja ukrasite pokrov od fondanta „jelkom" i „poklončićima".