za ovaj recept Torta s cimetom i mascarpone kremom
malo | masnoće |
papir za pečenje |
100 g | pšeničnog brašna |
25 g | Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba |
3 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
3 | jaja (veličine M) |
125 g | maslaca ili margarina |
oko 3 žlice | džem od šljiva |
400 g | vrhnja za šlag |
30 g | Dr. Oetker Instant Želatine Fix |
250 g | sira Mascarpone |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Cimet šećera |
1 pakiranje | Dr. Oetker Fondant bijele deke |
100 g | Dr. Oetker Fondant Dekora crvenog |
100 g | Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni |
Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
U posudi izmiješajte brašno, Gustin i Backin. Dodajte ostale sastojke. Mikserom (metlicama) od svega na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za torte i poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Podlogu nožem odvojite od ruba, iskrenite je rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Odvojite papir za pečenje i jednom vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za torte.
Donje tijesto premažite pekmezom od šljiva, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Od slatkog vrhnja mikserom (metlicama) istucite čvrsti šlag te tijekom miješanja uspite Želatinu fix u vrhnje. Mascarpone sir u drugoj posudi izmiješajte mikserom (metlicama) sa šećerom i Cimet šećerom. Šlag u 2 porcije umiješajte u mascarpone masu. 2/3 kreme namažite po dijelu podloge s pekmezom. Položite drugi dio podloge na to te preostalom kremom omažite površinu i rub torte. Tortu držite najmanje 2 sata u hladnjaku.
Fondant deku na radnoj površini koju ste posuli šećerom u prahu izvaljajte u obliku kruga promjera cca 30 cm i položite na sredinu torte. Najprije gornju stranu lagano utisnite. Potom pokrov lagano pritisnite uz rub te eventualni višak fondanta odrežite.
Za „jelku", od oko 3/4 zelenog fondanta oblikujte čunj, postavite ga i škarama urežite „grančice" (sl. 2). Od ostatka fondanta, za „poklončiće" izrežite male kocke ili komadiće. Za „ukrasne mašne" izvaljajte fondant u razrezanoj vrećici za zamrzavanje, narežite na tanke trakice i od njih napravite „mašnice". Neposredno prije posluživanja ukrasite pokrov od fondanta „jelkom" i „poklončićima".
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne