KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta Raffaello®

Torta koja će oduševiti sve ljubitelje kokosa

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta Raffaello®

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

100 g brašna
100 g bijele čokolade
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g kokosovih mrvica
2 jaja
75 g šećera
75 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)
100 ml mlijeka

Nadjev:

50 g badema (nasjeckanog u obliku štapića)
300 g Raffaello® kuglica
400 ml tučenog slatkog vrhnja (hladnog)
2 omota Dr. Oetker Kremfix
3 žlice šećera u prahu

Za natapanje:

2 - 3 žlice likera od kokosa i vrhnja

Krema:

250 g slatkog vrhnja (36% m.m.)
2 žlice šećera u prahu

Za ukrašavanje:

50 g bijele čokolade

preparation

Priprema

1

Za tijesto grubo nasjeckajte bijelu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: 25 Minuta

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Tijesto s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Bademe u neprijanjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru.

Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakiranja podijelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku zdjelu. Vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto istucite. Tučeno vrhnje i bademe pomiješajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.

4

Natapanje

Povucite papir za pečenje s tijesta. Tijesto stavite na pladanj za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadjev namažite na podlogu u obliku kupole.

5

Slatko vrhnje i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto istucite mikserom (metlicama). Kremu žličicom premažite po torti u obliku valova.

6

Ukrašavanje

Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodijelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u hladnjak.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu