za ovaj recept Torta Raffaello®
malo | masnoće |
papir za pečenje |
100 g | brašna |
100 g | bijele čokolade |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
100 g | kokosovih mrvica |
2 | jaja |
75 g | šećera |
75 ml | ulja (npr. suncokretovog ulja) |
100 ml | mlijeka |
50 g | badema (nasjeckanog u obliku štapića) |
300 g | Raffaello® kuglica |
400 ml | tučenog slatkog vrhnja (hladnog) |
2 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
3 žlice | šećera u prahu |
2 - 3 žlice | likera od kokosa i vrhnja |
250 g | slatkog vrhnja (36% m.m.) |
2 žlice | šećera u prahu |
50 g | bijele čokolade |
Za tijesto grubo nasjeckajte bijelu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: 25 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Tijesto s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Bademe u neprijanjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru.
Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakiranja podijelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku zdjelu. Vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto istucite. Tučeno vrhnje i bademe pomiješajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.
Povucite papir za pečenje s tijesta. Tijesto stavite na pladanj za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadjev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatko vrhnje i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto istucite mikserom (metlicama). Kremu žličicom premažite po torti u obliku valova.
Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodijelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u hladnjak.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne