Torta Raffaello®

Torta koja će oduševiti sve ljubitelje kokosa

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta Raffaello®

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

100 g brašna
100 g bijele čokolade
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g kokosovih mrvica
2 jaja
75 g šećera
75 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)
100 ml mlijeka

Nadjev:

50 g badema (nasjeckanog u obliku štapića)
300 g Raffaello® kuglica
400 ml tučenog slatkog vrhnja (hladnog)
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
3 žlice šećera u prahu

Za natapanje:

2 - 3 žlice likera od kokosa i vrhnja

Krema:

250 g slatkog vrhnja (36% m.m.)
2 žlice šećera u prahu

Za ukrašavanje:

50 g bijele čokolade

preparation

Priprema

1

Za tijesto grubo nasjeckajte bijelu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: 25 Minute

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Tijesto s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Bademe u neprijanjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru.

Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakiranja podijelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku zdjelu. Vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto istucite. Tučeno vrhnje i bademe pomiješajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.

4

Natapanje

Povucite papir za pečenje s tijesta. Tijesto stavite na pladanj za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadjev namažite na podlogu u obliku kupole.

5

Slatko vrhnje i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto istucite mikserom (metlicama). Kremu žličicom premažite po torti u obliku valova.

6

Ukrašavanje

Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodijelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u hladnjak.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne