KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od sira i bobičastog voća

Osvježavajuća ljetna torta s bobičastim voćem

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira i bobičastog voća

Biskvit:

125 g brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
170 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
170 g mekog maslaca
4 jaja

Nadjev:

300 g bobičastog voća
7 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
4 dl tučenog slatkog vrhnja
750 g svježeg krem sira (Quark)
sok od 1 limuna
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Ukrašavanje:

malo preljeva od šumskog voća
malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.

Zagrijte pećnicu:

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promiješajte na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem dijelu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Izvadite kalup iz pećnice. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomjernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na pladanj za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.

3

Nadjev

Za nadjev proberite šumsko voće i operite ga. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite slatko vrhnje i ostavite 1 vrhom punu žlicu sa strane (da se hladi). Pomiješajte svježi sir s ostalim sastojcima. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte s oko 4 žlice smjese od sira, potom to umiješajte u ostatak smjese od sira. Polako umiješajte tučeno vrhnje.

Polovicu nadjeva raspodijelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodijelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodijelite ostatak nadjeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodijelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.

4

Ukrašavanje

Tučenim vrhnjem koje ste ostavili sa strane premažite rub. Tortu ukrasite preljevom od šumskog voća i prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu