Torta od sira i bobičastog voća

Osvježavajuća ljetna torta s bobičastim voćem

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira i bobičastog voća

Biskvit:

125 g brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
170 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
170 g mekog maslaca
4 jaja

Nadjev:

300 g bobičastog voća
7 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
4 dl tučenog slatkog vrhnja
750 g svježeg krem sira (Quark)
sok od 1 limuna
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Ukrašavanje:

malo preljeva od šumskog voća
malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.

Zagrijte pećnicu:

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promiješajte na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem dijelu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Izvadite kalup iz pećnice. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomjernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na pladanj za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.

3

Nadjev

Za nadjev proberite šumsko voće i operite ga. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite slatko vrhnje i ostavite 1 vrhom punu žlicu sa strane (da se hladi). Pomiješajte svježi sir s ostalim sastojcima. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte s oko 4 žlice smjese od sira, potom to umiješajte u ostatak smjese od sira. Polako umiješajte tučeno vrhnje.

Polovicu nadjeva raspodijelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodijelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodijelite ostatak nadjeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodijelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.

4

Ukrašavanje

Tučenim vrhnjem koje ste ostavili sa strane premažite rub. Tortu ukrasite preljevom od šumskog voća i prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne