KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od čokolade

Ovaj čokoladni san ima okus još i po kavi.

oko 10 - 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od čokolade

Tijesto:

1 žlica instant kave u prahu
125 ml vode (vruće)
100 g mekog maslaca
275 g šećera
2 jaja
200 g brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
125 ml mlijeka
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Krema:

200 g mekog maslaca
30 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
150 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g čokolade

Za ukrašavanje:

50 g čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Podlogu kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a rub namastite.
 
Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Tijesto

Instant kavu u prahu pomiješajte s vodom i ostavite da se ohladi. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno, Prašak za pecivo i Kakao u prahu. Pomiješajte mlijeko i Vanilin šećer i dodajte u kavu. Kavu i smjesu brašna i Kakaa u prahu naizmjenično dodajte smjesi od jaja i dobro promiješajte. Tijesto stavite u pripremljen kalup i pecite u sredini zagrijane pećnice oko 45 – 50 minuta. 

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 - 50 Minuta

Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Prerežite biskvit vodoravno. 

2

Krema

Pjenasto istucite maslac. Pomiješajte Kakao u prahu, šećer u prahu i Vanilin šećer, postupno dodajte pjenasto izmiješanom maslacu. Čokoladu nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu.
 
Prvu podlogu premažite s ¾ kreme. Na to stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Ostatkom kreme premažite tortu uključujući rub.

3

Ukrašavanje

Strugalicom naribajte čokoladu i pospite je po kolaču.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu