KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od bazge i jagoda

Biskvitna torta s bazgom i jagodama

16 komada

dosta zahtjevno 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od bazge i jagoda

Prhko tijesto:

50 g glatkog brašna
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
70 g šećera
80 g mekog maslaca

Biskvit:

3 jaja
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
100 g glatkog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g grisa od durum pšenice

Pripremiti za ukrašavanje:

150 g bijele čokolade (rastopljene)

Za premazivanje:

2 razom punih žlica pasiranog pekmeza od jagoda

Krema:

2 omota Dr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
12 žlice hladne vode
0,25 l slatkog vrhnja za šlag
250 g milerama
500 g jogurta
0,125 l sirupa od bazge
100 g šećera
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)

Nadjev:

250 g jagoda
0,125 l sirupa od bazge
0,125 l vode
2 omota Dr. Oetker Preljev za torte crveni
0,25 l tekućeg slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Kremfix

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.

2

Tijesto izvaljajte u obliku kruga (26 cm Ø) i položite na namašćeno dno kalupa za torte (26 cm Ø).

3

Gurnite kalup na rešetki u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

4

Biskvit

Za masu jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijajte preko mase i zajedno s grisom od durum pšenice kuhačom umiješajte.

5

Masu ulijte u kalup za torte (26 cm Ø) s namašćenim dnom i poravnajte.

6

Kalup na rešetki gurnite u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

7

Pripremiti za ukrašavanje

Bijelu čokoladu napunite u vrećicu za štrcanje. Na listu papira za pečenje ištrcajte 3 trake koje će svaka biti oko 10 cm visoke i 40 cm dugačke i ostavite da otvrdnu.

8

Za premazivanje

Ohlađeni biskvit 1 puta (vodoravno) prerežite. Prhko tijesto premažite s pekmezom, položite jednu polovicu biskvita na to i postavite obruč od kalupa za torte oko podloge.

9

Krema

Za kremu od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte mileram, jogurt, sirup od bazge i šećer. Umiješajte šlag pa kremu prepolovite.

10

Svaki omot želatine pripremite s po 6 žlica vode prema uputi na omotu. Jednu pripremljenu želatinu zagrijte i izmiješajte s 4 žlice jedne od pripremljenih polovica kreme pa umiješajte u preostalu kremu. Kremu s jestivom bojom obojite do željnog tona.

11

Zagrijte drugu pripremljenu želatinu, izmiješajte s 4 žlice druge polovice kreme pa umiješajte u preostalu kremu.

12

Crvenu kremu namažite po biskvitu pa po njoj bijelu kremu. Počevši iz sredine 5-6 puta povucite vilicom crvenu kremu u bijelu kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Položite drugi dio biskvita na kremu.

13

Nadjev

Jednu jagodu odvojite. Od ostalih jagoda i sirupa od bazge načinite pire i pomiješajte s vodom. Mješavinu jagoda i vode s preljevom za torte uz stalno miješanje zakuhajte. Neka se kratko ohladi pa rasporedite po biskvitu.

14

Tortu čuvajte najmanje 2 sata u hladnjaku.

15

Od slatkog vrhnja sa šećerom u prahu i učvršćivačem istucite šlag. Premažite rub torte i nazubljenom lopaticom izvucite uzorak. Na torti označite 16 komada.

16

Preostali šlag napunite u štrcaljku s rupičastim nastavkom (5 mm Ø) i na rub torte ištrcajte male ružice.

17

Mrežu od bijele čokolade, toplim, suhim nožem narežite na 16 traka (oko 4 cm širine) i postavite na označenim komadima torte. Ostatak mreže od bijele čokolade namrvite i ravnomjerno pospite po torti. Jagodu prepolovite i položite na sredinu torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu