za ovaj recept Torta od banane s bademima
125 g | brašna |
1 žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
50 g | šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | žumanjak |
1 žlica | mlijeka |
70 g | maslaca (narezanog na komade) |
50 g | mljevenih badema (oguljenih) |
1 žlica | brašna |
4 | banane |
sok od 1/2 limuna | |
1 žlica | šećera |
3 žlice | marmelade od marelica |
2 žlice | krušnih mrvica |
2 | jaja |
1 žlica | vruće vode |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
25 g | brašna |
50 g | Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba |
50 g | mljevenih badema (oguljeni) |
3 žlice | Dr. Oetker Badem listića |
Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.
Električna pećnica 200 °C
Pećnica na vrući zrak 180 °C
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.
Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.
Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.
Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne