Torta od banane s bademima

Sočan okus banane s posutim bademima - neodoljivo !

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od banane s bademima

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

125 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 prstohvat soli
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
70 g maslaca (narezanog na komade)
50 g mljevenih badema (oguljenih)
1 žlica brašna

Nadjev:

4 banane
sok od 1/2 limuna
1 žlica šećera

Za premaz:

3 žlice marmelade od marelica
2 žlice krušnih mrvica

Preljev:

2 jaja
1 žlica vruće vode
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
25 g brašna
50 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
50 g mljevenih badema (oguljeni)
3 žlice Dr. Oetker Badem listića

preparation

Priprema

1

Priprema

Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.

3

Nadjev

Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.

4

Za premaz

Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.

5

Preljev

Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne