KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od banane s bademima

Sočan okus banane s posutim bademima - neodoljivo !

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od banane s bademima

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

125 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 prstohvat soli
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
70 g maslaca (narezanog na komade)
50 g mljevenih badema (oguljenih)
1 žlica brašna

Nadjev:

4 banane
sok od 1/2 limuna
1 žlica šećera

Za premaz:

3 žlice marmelade od marelica
2 žlice krušnih mrvica

Preljev:

2 jaja
1 žlica vruće vode
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
25 g brašna
50 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
50 g mljevenih badema (oguljeni)
3 žlice Dr. Oetker Badem listići

preparation

Priprema

1

Priprema

Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.

3

Nadjev

Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.

4

Za premaz

Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.

5

Preljev

Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu