KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta Doboš

Omiljeni klasik s posebnim biskvitnim listovima i nadjevom od čokolade

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta Doboš

Biskvit:

6 jaja (veličine M)
170 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g glatkog brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Za karameliziranje:

200 g šećera

Nadjev:

250 g maslaca
200 g šećera u prahu (prosijanog)
30 g kakao praha (prosijanog)
žumanjak (veličine M)
200 g čokolade (omekšane)
malo arome ruma

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

preparation

Priprema

1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom ručnim mikserom (metlicama) kremasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom. 4 žlice smjese namažite u krug (Ø 24 cm) na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Lim stavite u donju polovicu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

2

Ponovite taj postupak šest puta.

3

Karameliziranje

Miješajući zagrijte šećer i karamelizirajte ga sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Karamelu namašćenim nožem namažite na pladanj za torte i namašćenim nožem odmah izrežite 12 komada jednake veličine.

4

Nadjev

Maslac pjenasto istucite ručnim mikserom (metlicama). Dodajte postupno ostale sastojke. Listove spojite s 2/3 kreme i završite kremom. Dio preostale kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manje zvijezde; malo kreme ostavite sa strane za premazivanje ruba.

5

Tortu podijelite na 12 komada i na svaki komad nanesite kremu u obliku spirale. Rub torte ukrasite kremom i pospite ribanom čokoladom. Glazirane komade karamele stavite ukoso na spiralno nanesenu kremu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu