Flag

Topli čokoladni kolačići s preljevom

oko 8 komada
Srednje teško
60
Čokoladni kolačići s preljevom od slatkog vrhnja
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolačići se mogu pripremiti i na roštilju s poklopcem (ili ih pokrijte aluminijskom folijom). Napomena: Kolačiće stavite na rub roštilja i pazite da temperatura ne bude iznad 200 °C.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalupiće za nabujak (Ø 8 cm)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto
125 gtamne čokolade
100 gvrhnja za šlag
4bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
4žutanjka (veličine M)
125 gšećera
60 gpšeničnog brašna
malomješavina začina (malo cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, anisa)
Za čokoladnu sredinu
75 gtamne čokolade
Za ukrašavanje
100 gvrhnja za šlag (hladnog)
125 gslatkog vrhnja (36% m.m.)
1nar
1

Priprema

Čokoladu za tijesto izlomite na veće komade i skupa s vrhnjem za šlag otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Zatim pustite da se malo ohladi. Da biste dobili mekanu čokoladnu sredinu kolača, podijelite čokoladu na 8 jednakih dijelova. Kalupiće za nabujak dobro namastite i pobrašnite. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke i šećer. U to dodajte otopljenu čokoladu s vrhnjem za šlag. Pomiješajte brašno s mješavinom začina i dodajte u smjesu. Zatim lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Dobiveno tijesto ravnomjerno podijelite u kalupiće i stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

3

Čokoladna sredina

U sredinu svakog kolačića utisnite po komadić čokolade. Zatim nastavite peći čokoladne kolačiće.

Vrijeme pečenja: oko 9 Minute

4

Ukrašavanje

Pečene čokoladne kolačiće ostavite 10 minuta na rešetci za kolače da se ohlade. Istucite vrhnje za šlag. Dodajte vrhnje. Čokoladne kolačiće stavite naopačke na desertne tanjuriće. Nar narežite na četvrtine i pažljivo izvadite sjemenke. Poslužite kolačiće sa pripremljenim preljevom od vrhnja za šlag i narom.

  • Kolačići se mogu pripremiti i na roštilju s poklopcem (ili ih pokrijte aluminijskom folijom). Napomena: Kolačiće stavite na rub roštilja i pazite da temperatura ne bude iznad 200 °C.