KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Topli čokoladni kolačići s preljevom

Čokoladni kolačići s preljevom od slatkog vrhnja

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Topli čokoladni kolačići s preljevom

Za kalupiće za nabujak (Ø 8 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto:

125 g tamne čokolade
100 g vrhnja za šlag
4 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
4 žutanjka (veličine M)
125 g šećera
60 g pšeničnog brašna
malo mješavina začina (malo cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, anisa)

Za čokoladnu sredinu:

75 g tamne čokolade

Za ukrašavanje:

100 g vrhnja za šlag (hladnog)
125 g slatkog vrhnja (36% m.m.)
1 nar

preparation

Priprema

1

Priprema

Čokoladu za tijesto izlomite na veće komade i skupa s vrhnjem za šlag otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Zatim pustite da se malo ohladi. Da biste dobili mekanu čokoladnu sredinu kolača, podijelite čokoladu na 8 jednakih dijelova. Kalupiće za nabujak dobro namastite i pobrašnite. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke i šećer. U to dodajte otopljenu čokoladu s vrhnjem za šlag. Pomiješajte brašno s mješavinom začina i dodajte u smjesu. Zatim lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Dobiveno tijesto ravnomjerno podijelite u kalupiće i stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

3

Čokoladna sredina

U sredinu svakog kolačića utisnite po komadić čokolade. Zatim nastavite peći čokoladne kolačiće.

Vrijeme pečenja: oko 9 Minuta

4

Ukrašavanje

Pečene čokoladne kolačiće ostavite 10 minuta na rešetci za kolače da se ohlade. Istucite vrhnje za šlag. Dodajte vrhnje. Čokoladne kolačiće stavite naopačke na desertne tanjuriće. Nar narežite na četvrtine i pažljivo izvadite sjemenke. Poslužite kolačiće sa pripremljenim preljevom od vrhnja za šlag i narom.