Tart s kremom od vanilije i kruškama

Slasni, prhki tart s nježnom kremom

12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tart s kremom od vanilije i kruškama

Prhko tijesto:

200 g brašna
50 g šećera u prahu
80 g maslaca (hladnog)
1 jaje
1 žličica kiselog vrhnja 18% m.m.
1 žumanjak

Krema od vanilije:

500 g krušaka
1 pakiranje Dr. Oetker Vanilija štapića
400 ml vrhnja za šlag 30% m.m.
2 žumanjka
40 g šećera
1 žlica brašna

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte hladni maslac narezan na kockice, jaje i kiselo vrhnje. Sve brzo zamijesite. Omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta da se ohladi. Potom razvaljajte tijesto i oblijepite njime kalup za tart promjera 23 cm. Pripremljeno tijesto stavite u zamrzivač na 10 minuta.

2

Pečenje

Stavite smrznuto tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute

Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, premažite žumanjkom i vratite u pećnicu na 3 minute. Zatim izvadite tijesto i ostavite ga da se potpuno ohladi.

3

Krema od vanilije

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Kruške ogulite, prerežite na pola, izdubite jezgru i lagano ih izrežite. Vanilija štapić razrežite po dužini i žličicom izvadite sjemenke. U lonac stavite vrhnje, žumanjke, šećer i pšenično brašno i sve pomiješajte. Dodajte sjemenke i ostatak vanilija štapića. Podgrijavajte na laganoj vatri neprestano miješajući pjenjačom dok se krema ne zgusne. Dio kreme rasporedite na tijesto. Rasporedite kruške s prorezima prema gore. Prelijte ih ostatkom kreme od vanilije.

4

Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu.

Električna pećnica 160 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Pečenu tart ostavite da se potpuno ohladi, a potom ga stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se ohladi. Poslužite ohlađeno.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne