Tart panna cotta s vanilijom i jagodama

Tart panna cotta s vanilijom i jagodama

12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tart panna cotta s vanilijom i jagodama

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
50 g šećera u prahu
100 g maslaca (hladnog, narezanog na kockice)
2 žumanjka
2 žlice hladne vode

Krema od vanilije:

250 ml mlijeka
250 ml vrhnja za šlag 30% m.m.
1 pakiranje Dr. Oetker Vanilija štapića
50 g šećera
4 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

Žele od jagoda:

100 g jagoda
5 g šećera
2 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

Za ukrašavanje:

100 g jagoda
1 listić metvice

preparation

Priprema

1

Priprema

Brašno prosijte u zdjelu, pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte narezani maslac, žumanjke i vodu. Brzo mijesite da dobijete jednolično tijesto.
Razvaljajte tijesto na radnoj površini prosutoj brašnom, zamotajte ga oko valjka i pažljivo prebacite u kalup za tart promjera 26 cm. Pokrijte rubove tijesta, a dno probodite vilicom. Stavite tijesto u zamrzivač oko 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na temperaturu od 190 °C.

2

Pečenje

Zamrznuto tijesto stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Nakon pečenja izvadite iz pećnice i ohladite.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

3

Krema od vanilije

Ulijte mlijeko i vrhnje u lonac. Vanilija štapić razrežite po dužini i izvadite sjemenke te ih stavite u lonac zajedno sa štapićem, dodajte šećer i prokuhajte. Maknite s vatre.
Listiće želatine potopite u posudicu sa hladnom vodom oko 10 minuta.
Namočenu želatinu dodajte u vruće vrhnje i dobro promiješajte dok se želatina ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Dno tarta prelijte malom količinom još uvijek tekuće kreme da dobijete točno dva milimetra kreme i stavite u hladnjak na nekoliko minuta. Potom izvadite iz hladnjaka, prelijte ostatkom kreme i ponovno stavite u hladnjak oko sat vremena.

4

Žele jagode

Stavite jagode sa šećerom u blender i izmiksajte. Procijedite u zdjelicu kroz sito.
Dva listića želatine namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta, dobro ih iscijedite u dlanovima, a zatim otopite i pomiješajte s jagodama. Izlijte na tart i ponovo stavite u hladnjak dok se sloj od jagoda ne stisne.
Narežite jagode na kriške i rasporedite ih na jednoj strani kolača. Ukrasite listom metvice.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne