Flag

Srce s jagodama

oko 12 komada
Lagano
60
Torta s jagodama i kremom od sira i tučenog vrhnja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
podesivi okvir za pečenje u obliku srca

Sastojci

Biskvit
100 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žličiceDr. Oetker Kakaa za kolače
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3jaja (veličine M)
3 žliceulja (jestivog)
1 žlicamlijeka
oko 30 gmliječne čokolade (naribane)
Krema
250 gsvježega sira (10% m.m.)
2 žlicesoka od limuna
70 gšećera
½ ltekuće tučeno vrhnje
3 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
200 gjagode (narezanih na sitne kocke)
Ukrašavanje
nekolikocrveni ribiz
nekolikojagode
nekolikomalina
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom te prosijte u posudu. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, ulje i mlijeko i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu. Obruč u obliku srca (promjera 24 cm) stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Izlijte smjesu, poravnajte i pospite ribanom čokoladom.

Položaj rešetke: donja polovica

Vrijeme pečenja: 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Ohlađeni biskvit za tortu stavite na pladanj za torte i ogradite očišćenim obručem u obliku srca.

2

Krema

Pomiješajte sir sa sokom od limuna i šećerom. Tučeno vrhnje istucite sa želatinom fix i umiješajte kuhačom u smjesu. Kratko umiješajte jagode. Kremu ravnomjerno raspodijelite po biskvitu. Stavite tortu najmanje 20 minuta na hladno.

3

Ukrašavanje

Nožem odvojite obruč kalupa i povucite ga prema gore. Tortu proizvoljno ukrasite voćem i do posluživanja stavite na hladno.