KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Slojevite kocke s glazurom

Sočni kolačići preliveni čokoladnom glazurom

14 - 28 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slojevite kocke s glazurom

Za četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

2 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
125 g maslaca ili margarina (mekog)
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 jaje (veličine M)
2 žumanjka (veličine M)
3 žlice ruma
125 g pšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Glazura:

oko 150 g tamne čokolade
1 žličica ulja (npr. suncokretovog ulja)

preparation

Priprema

1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu na funkciji roštilja zagrijte na temperaturu od približno 200 °C (pridržavajte se i uputa proizvođača).

2

Biskvit

Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaje miješajući ga oko ½ minute na najvećoj brzini. Postupno dodajte žumanjke i rum. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte u tijesto.

3

Lopaticom za tijesto premažite oko 2 žlice tijesta ravnomjerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u pećnicu (razmak između grijača roštilja i sloja tijesta trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj tijesta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Vrijeme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minute.

4

Kalup izvadite iz pećnice i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovno 2 žlice tijesta. Kalup ponovno stavite u pećnicu na funkciju roštilja i na taj način potrošite cijelu smjesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ruba, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač narežite na kocke, po 4x3 cm. Želite li dobiti trokute, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom djelomično premažite kolače ili je žlicom raspodijelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu