Flag

Slatko janje s makom

oko 18 kriške
Srednje teško
75
Pecivo od dizanog tijesta punjeno makom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
450 ggotovog dizanog tijesta
Punjenje od maka
280 mlmlijeka
50 gšećera
2 žlicemeda
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
100 gmljevenog maka
4 žlicekrušnih mrvica
Za premazivanje i ukrašavanje
1razmućeno jaje (veličine M)
1grožđice (za oko)
Za posipanje
malošećera u prahu
1

Dizano tijesto

Pripremite tijesto prema uputama na omotu, odmotajte ga i odrežite 1/3 tijesta.

2

Punjenje od maka

Zakuhajte mlijeko, šećer, med i ribanu koricu limuna. Dodajte mak i krušne mrvice i miješajući lagano prepržite. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi uz povremeno miješanje.

3

Ohlađenim nadjevom ravnomjerno premažite 2/3 tijesta. Namotajte tijesto i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Od ostale 1/3 tijesta oblikujte glavu, uši, noge i rep i zajedno s ploškama nadjevenim makom na limu za pečenje, obloženim priloženim papirom za pečenje složite u obliku janjeta.

4

Za premazivanje i ukrašavanje

Janje premažite jajetom. Ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu oko 20 minuta. Grožđicu kao oko utisnite u tijesto. Lim stavite na rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

5

Za posipanje

Janje pospite šećerom u prahu.