KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Slatko janje s makom

Pecivo od dizanog tijesta punjeno makom

oko 18 kriške

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slatko janje s makom

Dizano tijesto:

450 g gotovog dizanog tijesta

Punjenje od maka:

280 ml mlijeka
50 g šećera
2 žlice meda
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
100 g mljevenog maka
4 žlice krušnih mrvica

Za premazivanje i ukrašavanje:

1 razmućeno jaje (veličine M)
1 grožđice (za oko)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Pripremite tijesto prema uputama na omotu, odmotajte ga i odrežite 1/3 tijesta.

2

Punjenje od maka

Zakuhajte mlijeko, šećer, med i ribanu koricu limuna. Dodajte mak i krušne mrvice i miješajući lagano prepržite. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi uz povremeno miješanje.

3

Ohlađenim nadjevom ravnomjerno premažite 2/3 tijesta. Namotajte tijesto i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Od ostale 1/3 tijesta oblikujte glavu, uši, noge i rep i zajedno s ploškama nadjevenim makom na limu za pečenje, obloženim priloženim papirom za pečenje složite u obliku janjeta.

4

Za premazivanje i ukrašavanje

Janje premažite jajetom. Ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu oko 20 minuta. Grožđicu kao oko utisnite u tijesto. Lim stavite na rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

5

Za posipanje

Janje pospite šećerom u prahu.