Flag

Slatki puloveri

oko 18 komada
Srednje teško
100
Popularni keksi s motivom zimskih pulovera
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama. Pritom treba obratiti pozornost na to da se šareno pismo do kraja posušilo.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
set kalupa za kekse (u obliku pulovera)
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
2 vrha nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
75 gmekog maslaca ili margarina
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
1 žličicamlijeka
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Za ukrašavanje
100 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
100 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
100 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto.

3

Tijesto podijelite na porcije te ih razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od ½ cm i izrežite oko 18 pulovera. Pulovere stavite na lim za pečenje i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Svaki fondant razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje. Od svake vrste fondanta izrežite oko 6 pulovera i stavite na kekse. Pritom lagano pritisnite. Od ostataka fondanta izrežite sobove i božićna drvca te ih raspodijelite po keksima. Ukrasite šarenim pismom. Po želji ukrasite i drugim ukrasnim dekorima (Dr. Oetker Dekor božićna drvca, Dr. Oetker Dekor pahuljice).

  • Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama. Pritom treba obratiti pozornost na to da se šareno pismo do kraja posušilo.