Flag

Slatka božićna drvca

oko 35 komada
Srednje teško
80
Nježni kolačići od prhkog tijesta punjeni kremom i ukrašeni dekorima.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto rakije možete u nadjev umiješati 2 žličice ekstrakta naranče ili limuna.
Recipe Tips
Ako nadjev stoji predugo u hladnjaku, ostavite ga prije nanošenja da odstoji malo na sobnoj temperaturi, tj. ako u vrećici za ukrašavanje postane premekan, stavite ga nekoliko minuta ponovno u hladnjak.
Recipe Tips
Kekse je najbolje čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj kutiji.
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko tjedan dana.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
kalupi za kekse u obliku zvijezde

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Nadjev
300 gbijele čokolade za kuhanje
80 gslatkog vrhnja
1 žlicamekog maslaca
Dr. Oetker Zelena tekuća jestiva boja
Dr. Oetker Plava tekuća jestiva boja
2 žlicerakije od marelice ili liker od naranče
Prhko tijesto
225 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
100 gmekog maslaca ili margarina
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor pahuljice
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Perle mix
Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
Picture - Dr. Oetker Plava tekuća jestiva boja
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Picture - Dr. Oetker Dekor pahuljice
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
1

Priprema

Za nadjev krupno usitnite bijelu čokoladu. Zakuhajte slatko vrhnje u manjem loncu. Maknite vrhnje sa štednjaka i uz stalno miješanje otopite u tome bijelu čokoladu. Umiješajte maslac. Smjesu stavite u posudu i ostavite da se ohladi u hladnjaku (oko 60 minuta). Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno pola centimetra.

3

Sa svakom veličinom kalupa za kekse izradite oko 35 dukata. Stavite dukate na lim za pečenje i pecite; pritom je najbolje da se srednje veliki i mali dukati peku zajedno na limu za pečenje.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute


Dukate s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

4

Od jestivih boja stavite malo zelene boje i kapljicu plave boje u smjesu te kratko promiješajte mikserom (metlicama). Dodajte i umiješajte rakiju od marelica. Nadjev u nekoliko navrata stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde ili kruga. Nanesite kremu najprije na velike dukate i odmah pospite s malo dekoracija. Na dukate srednje veličine nanesite malo kreme, odmah pospite s malo dekoracija i stavite na velike dukate. Na kraju nanesite kremu na male dukate, pospite ih dekoracijom i stavite na srednje dukate.

  • Umjesto rakije možete u nadjev umiješati 2 žličice ekstrakta naranče ili limuna.
  • Ako nadjev stoji predugo u hladnjaku, ostavite ga prije nanošenja da odstoji malo na sobnoj temperaturi, tj. ako u vrećici za ukrašavanje postane premekan, stavite ga nekoliko minuta ponovno u hladnjak.
  • Kekse je najbolje čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj kutiji.
  • Keksi se mogu čuvati oko tjedan dana.