KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sladoledni štapići od vanilije i jagode

Sladoled na štapiću od vanilije sa sočnim pireom od jagoda

oko 15 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sladoledni štapići od vanilije i jagode

Za četvrtasti kalup (20 x 11 cm):

folija (za čuvanje svježine)

Sladoled:

100 g jagoda
250 ml mlijeka (hladnog)
1 omot Dr. Oetker Ledeni desert s okusom vanilije

Za ukrašavanje:

oko 75 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
oko 75 g tamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

Osim toga:

oko 15 papirnatih slamčica

preparation

Priprema

1

Priprema

Četvrtasti kalup obložite folijom za čuvanje svježine. Jagode operite, očistite i izradite pire.

2

Sladoled

Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte Dr. Oetker Ledeni desert u prahu i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Četvrtinu kreme izlijte u kalup, po tome raspodijelite četvrtinu pirea od jagoda i vilicom lagano prođite kroz kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Preostalu kremu i pire od jagoda slažite u slojeve na jednak način i ponovno prođite vilicom radi mramornog uzorka. U kremu na jednaku udaljenost utaknite oko 15 slamčica (slika 1) i stavite najmanje 4 sata u škrinju na temperaturu od -18°C.

3

3. Ukrašavanje

Bijelu kuvertiru i tamnu čokoladu grubo nasjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Sladoled izvadite iz kalupa, uklonite foliju i narežite na približno 15 jednako velikih komada. Sladoled do polovice uronite u bijelu i tamnu čokoladu, malo okrenite i potom po želji pospite šarenim mrvicama, roza kristalićima, srebrnim perlama i mix zvjezdicama. Ukrasne cvjetiće premažite s malo čokolade i nalijepite na sladoled. Još jednom kratko zamrznite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu