Flag

Rolada od limuna

oko 20 komada
Teško
40
Ova lagana biskvitna rolada sa sočnim nadjevom od limuna, kiselog i tučenog vrhnja bit će svima fina.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
lim za pečenje (40 x 30 cm)
Papir za pečenje
malo masnoće

Sastojci

Biskvit
4jaja (veličine M)
1žumanjak (veličine M)
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
80 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
200 gkiselog vrhnja
100 mlsoka od limuna
80 gšećera u prahu
350 gtučenog slatkog vrhnja
Za ukrašavanje
250 gtučenog slatkog vrhnja
1 žlicašećera u prahu
50 gmarcipan mase
oko 1 žličicašećera u prahu
maloDr. Oetker Zelene boje za kolače
nekolikobombona u obliku pisanica
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Zelene boje za kolače
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir na otvorenoj strani lima prelomite i oblikujte rub. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Biskvit

Jaja i žumanjak pjenasto istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini oko 1 minutu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer, miješajući usipavajte tijekom 1 minute  i nastavite tući smjesu oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Biskvit odvojite od lima za pečenje, s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohladi.
 

3

Nadjev

Želatinu namočite prema uputama na omotu. Kiselo vrhnje pomiješajte sa sokom od limuna i šećerom u prahu. Želatinu otopite prema uputama na omotu, pomiješajte s oko 2 žlice smjese od kiselog vrhnja i limuna i umiješajte u preostalu smjesu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite i po potrebi još jednom stavite na hladno. Umiješajte tučeno vrhnje tek kada se smjesa od kiselog vrhnja i limuna počne stvrdnjavati.

4

Oblikovanje rolade

Biskvit stavite na komad papira za pečenje i oprezno povucite papir za pečenje  koji se pekao s biskvitom. Biskvit ravnomjerno premažite nadjevom, pritom na duljoj strani ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Ostavite kremu da stoji oko 20 minuta, potom namotajte biskvit počevši s dulje strane. Ostavite roladu da stoji najmanje 2 sata u hladnjaku.

5

Ukrašavanje

Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa šećerom u prahu i premažite roladu. Marcipan izmijesite sa šećerom u prahu i obojite zelenom jestivom bojom. Manje komade smjese u porcijama protisnite kroz sito ili prešu za češnjak, tako da dobijete „travu“. Roladu ukrasite travom od marcipana i šarenim pisanicama tek prije posluživanja.