KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Red velvet torta

Torta s crvenim biskvitom i nadjevom od svježeg sira

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Red velvet torta

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto "Sve u jedan":

250 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Original Gustina
1 omot Dr. Oetker Sode bikarbone
1 žličica Dr. Oetker Kakaa za kolače
380 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g mekog maslaca ili margarina
2 jaja (veličine M)
250 g mlaćenice
2 žličice jabučnog octa
½ žličica soli
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja (po želji)

Nadjev:

200 g svježeg krem sira
250 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
75 g šećera u prahu
400 g hladnog slatkog vrhnja za šlag

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno sa Sodom bikarbonom, Gustinom i Kakaom pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte kratko na najnižoj, a potom tijekom dvije minute na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto razmažite po kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Povucite/uklonite papir za pečenje s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. 

4

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte svježi krem sir s Mascarponeom, Vanilin šećerom i šećerom u prahu u glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje i istucite u čvrstu smjesu. Oko polovicu kreme raspodijelite po donjoj podlozi, na to stavite gornju podlogu i pritisnite. Tortu premažite preostalom kremom i do posluživanja stavite u hladnjak.