za ovaj recept Red velvet torta
malo | masnoće |
papir za pečenje |
250 g | pšeničnog brašna |
25 g | Dr. Oetker Original Gustina |
1 omot | Dr. Oetker Sode bikarbone |
1 žličica | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
380 g | šećera u prahu |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 g | mekog maslaca ili margarina |
2 | jaja (veličine M) |
250 g | mlaćenice |
2 žličice | jabučnog octa |
½ žličica | soli |
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja (po želji) |
200 g | svježeg krem sira |
250 g | sira Mascarpone |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
75 g | šećera u prahu |
400 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Brašno sa Sodom bikarbonom, Gustinom i Kakaom pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte kratko na najnižoj, a potom tijekom dvije minute na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto razmažite po kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povucite/uklonite papir za pečenje s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte.
Mikserom (metlicama) izmiješajte svježi krem sir s Mascarponeom, Vanilin šećerom i šećerom u prahu u glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje i istucite u čvrstu smjesu. Oko polovicu kreme raspodijelite po donjoj podlozi, na to stavite gornju podlogu i pritisnite. Tortu premažite preostalom kremom i do posluživanja stavite u hladnjak.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne