KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pjenasta torta s bobičastim voćem

Lagana kremasta torta s kupinama

12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pjenasta torta s bobičastim voćem

Sastojci:

100 g glatkog brašna
15 g Dr. Oetker Original Gustin
10 g kakao praha (nezaslađenog)
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
125 g mekog maslaca
3 jaja (veličine M)

Za prskanje:

oko 50 g tamne čokolade (tekuće)

Za kremu od jogurta i malina:

9 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
400 g kupina
300 g jogurta
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
400 ml tučenog slatkog vrhnja

Za nadjev:

oko 400 g malina

Za premaz:

4 žlice pasirane marmelade od maline
2 žlice vode

preparation

Priprema

1

Tijesto sve u 1

Za tijesto pomiješajte brašno s gustinom, kakaom i praškom za pecivo i prosijajte u zdjelu. Postepeno dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) umijesite u glatku smjesu.

2

Smjesu istresite u okrugli kalup za kolače (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i izravnajte.

3

Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

4

Za prskanje

Oko ohlađene torte stavite obruč okruglog kalupa i tortu poprskajte tamnom čokoladom.

5

Punjenje

Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Od kupina izradite pire i protisnite ga kroz sito. Pire od kupina pomiješajte s jogurtom, šećerom, vanilin šećerom i koricom limuna. Želatinu zagrijte. Pomiješajte s oko 3 žlice smjese od jogurta i kupina i umiješajte u ostalu smjesu. Kada se počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje.

6

Nadjev

Kremom premažite tortu i ostavite oko 30 minuta da odstoji na hladnom. Na kremu stavite maline.

7

Za premazivanje

Marmeladu od malina kratko zakuhajte s vodom te smjesom premažite maline.

8

Tortu stavite na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu