KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pizza od bundeve

Ukusan i zdrav zalogaj.

o 8 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pizza od bundeve

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Dizano tijesto:

500 g pirovog brašna (Tip 630)
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 žličica šećera
2 razom pune žličice soli
350 ml tople vode
3 žlice bućinog ulja
malo ružmarina (nasjeckanog)

Nadjev:

500 g Hokaido bundeva
čili papričica
50 g oraha
250 g milerama
sol
svježe mljeveni papar
100 g ribanog sira (npr. kozjeg)
2 glavice luk a
malo ružmarina (nasjeckanog)
100 g dimljene šunke narezane na kockice

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim 5 minuta na najvišoj dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Izrežite 2 komada papira za pečenje u veličini lima za pečenje. Zagrijte pećnicu zajedno s limom za pečenje.

Električna pećnica 250 °C

Pećnica na vrući zrak 230 °C

2

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, ogulite ju (hokaido tikvu nije potrebno guliti), uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Luk ogulite, prepolovite i narežite na tanke ploške. Papričicu očistite i narežite na tanke trakice. Oprez: Čili papričice mogu biti iznimno ljute te se preporuča upotreba gumenih rukavica. Orahe ugrubo nesjeckajte. Začinite creme fraiche solju i paprom.

3

Tijesto još jednom kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, prepolovite i svaku polovicu razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Svaki dio tijesta položite na jedan komad papira za pečenje. Ukoliko se tijesto skupilo, dodatno ga još malo razvaljajte.

4

Oba komada tijesta premažite polovicom creme fraichea. Zatim ravnomjerno raspodijelite polovicu bundeve, luka, papričice, oraha, šunke, ružmarina i sira na jednu pizzu. Ostavite ju 20 minuta na toplom mjestu. Položite ju na prethodno zagrijani lim za pečenje i stavite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 13 Minute

Gotovu pizzu povucite na dasku, a s drugom pizzom ponovite isti postupak.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu