Pizza od bundeve

Ukusan i zdrav zalogaj od pundeve

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pizza od bundeve

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Dizano tijesto:

500 g pirovog brašna (Tip 630)
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
1 žličica šećera
2 razom pune žličice soli
350 ml tople vode
3 žlice bućinog ulja
malo ružmarina (nasjeckanog)

Nadjev:

500 g Hokaido bundeva
čili papričica
50 g oraha
250 g milerama
sol
svježe mljeveni papar
100 g ribanog sira (npr. kozjeg)
2 glavice luka
malo ružmarina (nasjeckanog)
100 g dimljene šunke narezane na kockice

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim 5 minuta na najvišoj dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Izrežite 2 komada papira za pečenje u veličini lima za pečenje. Zagrijte pećnicu zajedno s limom za pečenje.

Električna pećnica 250 °C

Pećnica na vrući zrak 230 °C

2

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, ogulite ju (hokaido tikvu nije potrebno guliti), uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Luk ogulite, prepolovite i narežite na tanke ploške. Papričicu očistite i narežite na tanke trakice. Oprez: Čili papričice mogu biti iznimno ljute te se preporuča upotreba gumenih rukavica. Orahe ugrubo nesjeckajte. Začinite creme fraiche solju i paprom.

3

Tijesto još jednom kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, prepolovite i svaku polovicu razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Svaki dio tijesta položite na jedan komad papira za pečenje. Ukoliko se tijesto skupilo, dodatno ga još malo razvaljajte.

4

Oba komada tijesta premažite polovicom creme fraichea. Zatim ravnomjerno raspodijelite polovicu bundeve, luka, papričice, oraha, šunke, ružmarina i sira na jednu pizzu. Ostavite ju 20 minuta na toplom mjestu. Položite ju na prethodno zagrijani lim za pečenje i stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute

Gotovu pizzu povucite na dasku, a s drugom pizzom ponovite isti postupak.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne