KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pita s jabukama i pirom

Sočni kolač od pirovog brašna

oko 14 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pita s jabukama i pirom

Integralno prhko tijesto:

230 g pirovog brašna
0,5 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
90 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
180 g mekog maslaca
1 jaje (veličine M)
4 žlice mlijeka

Nadjev od jabuka i pudinga:

650 g jabuke (oguljenih, bez koštica, narezanih na kockice)
sok od 1 limuna
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
60 g šećera (smeđeg)
0,25 l soka od jabuke
2 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
1 prstohvat cimeta
1 prstohvat mljevenih klinčića
80 g svježih brusnica

Za premazivanje i posipanje:

malo vode
malo šećera (smeđeg)

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite u zdjelu. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji na hladnom oko 40 minuta.

2

2/3 tijesta razvaljajte u krug (Ø 32 cm) na radnoj površini posutoj brašnom. Razvaljano tijesto stavite u kalup za pitu koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom (Ø 29 cm).

3

Za nadjev pomiješajte jabuke sa sokom od limuna. Puding u prahu pomiješajte sa smeđim šećerom i sokom od jabuke i miješajući skuhajte puding. Pripremite želatinu prema uputama na omotu i umiješajte u vrući puding. Dodajte jabuke sa začinima i brusnice. Nadjev stavite na tijesto u kalupu i poravnajte.

4

Preostalo tijesto na radnoj površini posutoj brašnom razvaljajte u krug (Ø 29 cm) i narežite na trake širine 2 cm. Trake tijesta poput rešetke složite po nadjevu, premažite vodom i pospite smeđim šećerom.

Stavite kalup u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu