KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pita od limuna s beze pokrovom

Voćna pita sa slatkim pokrovom uz kavu

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pita od limuna s beze pokrovom

Za kalup za pite (Ø 28 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
75 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

60 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
300 ml vode
200 ml limunovog soka
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
10 g maslaca ili margarina
žumanjka (veličine M)

Masa od bjelanjaka:

3 bjelanjaka (veličine M)
75 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Miješano tijesto

Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u okruglom obliku (Ø otprilike 32 cm), položite u kalup i vilicom više puta ubodite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Kalup nakon pečenja stavite na rešetku za kolače.

3

Nadjev

Pjenjačom pomiješajte Gustin s 200 ml vode. Preostalu vodu zakuhajte zajedno s limunovim sokom, šećerom i Finesse aromom, skinite s vatre i pjenjačom umiješajte zamiješani Gustin. Puding, uz neprestano miješanje, kuhajte otprilike 1 min. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice mase pudinga u žumanjke. Onda masu sa žumanjcima umiješajte u puding. Puding napunite u kalup za pitu i stavite oko 1 sat na hladno.

4

Masa od bjelanjaka

Pećnicu ponovno zagrijte. Istucite bjelanjke u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini. Pri tome postupno dodavajte šećer i istucite jako čvrsti snijeg od bjelanjaka. Razmažite masu po pudingu. Kalup ponovno na rešetki gurnite u pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

Neka se pita ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu