Pita od limuna s beze pokrovom

Voćna pita sa slatkim pokrovom uz kavu

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pita od limuna s beze pokrovom

Za kalup za pite (Ø 28 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
75 g maslaca ili margarina (mekog)
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

60 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
300 ml vode
200 ml limunovog soka
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
10 g maslaca ili margarina
3 žumanjka (veličine M)

Masa od bjelanjaka:

3 bjelanjaka (veličine M)
75 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Miješano tijesto

Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u okruglom obliku (Ø otprilike 32 cm), položite u kalup i vilicom više puta ubodite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Kalup nakon pečenja stavite na rešetku za kolače.

3

Nadjev

Pjenjačom pomiješajte Gustin s 200 ml vode. Preostalu vodu zakuhajte zajedno s limunovim sokom, šećerom i Finesse aromom, skinite s vatre i pjenjačom umiješajte zamiješani Gustin. Puding, uz neprestano miješanje, kuhajte otprilike 1 min. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice mase pudinga u žumanjke. Onda masu sa žumanjcima umiješajte u puding. Puding napunite u kalup za pitu i stavite oko 1 sat na hladno.

4

Masa od bjelanjaka

Pećnicu ponovno zagrijte. Istucite bjelanjke u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini. Pri tome postupno dodavajte šećer i istucite jako čvrsti snijeg od bjelanjaka. Razmažite masu po pudingu. Kalup ponovno na rešetki gurnite u pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Neka se pita ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne