Pikantna torta Pasqualina

Talijanska torta od špinata i jaja pikantne arome

oko 12 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pikantna torta Pasqualina

Za kalup za tortu (Ø 26cm):

malo masnoće

Tijesto:

500 g pšeničnog brašna (tip 405 ili 550)
½ žličica soli
6 žlice ulja (npr. maslinovog)
250 ml vode

Nadjev:

1 kg špinata
malo masnoće
2 režnja češnjaka
papir za pečenje
30 g maslaca
1 svežanj krasuljice
500 g sira Ricotte (talijanski svježi sir)
50 g naribanog parmezana
2 žlice Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
sol
svježe mljeveni papar
ribani muškatni oraščić (svježi)

Ostalo:

oko 100 ml ulja (npr. maslinovog)
6 jaja (veličina M)
25 g naribanog parmezana

preparation

Priprema

1

Tijesto

Stavite brašno u posudu za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve miješajte mikserom (lopaticama) otprilike 5 minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Tijesto još jednom dobro premijesite na radnoj površini, podijelite u 12 jednakih porcija, oblikujte u kuglice i ostavite stajati otprilike 1 sat prekriveno vlažnom krpom.

2

Nadjev

Proberite špinat, operite ga i ostavite da se dobro ocijedi. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Otopite maslac u velikom loncu ili velikoj tavi. Kratko ispržite češnjak, dodajte špinat i ostavite ga da uvene. Neka se špinat na cjediljci dobro ocijedi. Operite krasuljicu i sitno ju nasjeckajte. Špinat pomiješajte s krasuljicom, ricottom, parmezanom, Gustin škrobnim brašnom i Finesse limunovom koricom. Dobro začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

3

Namastite kalup za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

6 kuglica tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izvaljajte u sasvim tanke pogače (otprilike Ø 26 cm) (po potrebi razvucite rukama). 5 pogača premažite uljem i postavite jednu na drugu u kalup. Položite šestu pogaču. Razvaljajte preostale kuglice tijesta, svaku više puta izbodite vilicom, premažite uljem i položite pogače jednu na drugu.

5

Nadjev nanesite na tijesto u kalupu. Žlicom načinite 6 udubina u nadjevu i u svaku razbite sirovo jaje. (Slika 1). Stavite parmezan po cijeloj površini i položite pripremljeni sloj tijesta. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

Tortu od špinata ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki, a zatim skinite kalup. Tortu poslužite toplu ili hladnu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne