Flag

Pikantna torta Pasqualina

oko 12 komada
Teško
170
Talijanska torta od špinata i jaja pikantne arome
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete koristiti i 1kg duboko smrznutog špinata.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tortu (Ø 26cm)
malomasnoće
Tijesto
500 gpšeničnog brašna (tip 405 ili 550)
½ žličicasoli
6 žliceulja (npr. maslinovog)
250 mlvode
Nadjev
1 kgšpinata
malomasnoće
2režnja češnjaka
papir za pečenje
30 gmaslaca
1svežanj krasuljice
500 gsira Ricotte (talijanski svježi sir)
50 gnaribanog parmezana
2 žliceDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
sol
svježe mljeveni papar
ribani muškatni oraščić (svježi)
Ostalo
oko 100 mlulja (npr. maslinovog)
6jaja (veličina M)
25 gnaribanog parmezana
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Tijesto

Stavite brašno u posudu za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve miješajte mikserom (lopaticama) otprilike 5 minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Tijesto još jednom dobro premijesite na radnoj površini, podijelite u 12 jednakih porcija, oblikujte u kuglice i ostavite stajati otprilike 1 sat prekriveno vlažnom krpom.

2

Nadjev

Proberite špinat, operite ga i ostavite da se dobro ocijedi. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Otopite maslac u velikom loncu ili velikoj tavi. Kratko ispržite češnjak, dodajte špinat i ostavite ga da uvene. Neka se špinat na cjediljci dobro ocijedi. Operite krasuljicu i sitno ju nasjeckajte. Špinat pomiješajte s krasuljicom, ricottom, parmezanom, Gustin škrobnim brašnom i Finesse limunovom koricom. Dobro začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

3

Namastite kalup za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

6 kuglica tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izvaljajte u sasvim tanke pogače (otprilike Ø 26 cm) (po potrebi razvucite rukama). 5 pogača premažite uljem i postavite jednu na drugu u kalup. Položite šestu pogaču. Razvaljajte preostale kuglice tijesta, svaku više puta izbodite vilicom, premažite uljem i položite pogače jednu na drugu.

5
Picture - Torta Pasqualina Handling.jpg

Nadjev nanesite na tijesto u kalupu. Žlicom načinite 6 udubina u nadjevu i u svaku razbite sirovo jaje. (Slika 1). Stavite parmezan po cijeloj površini i položite pripremljeni sloj tijesta. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute


Tortu od špinata ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki, a zatim skinite kalup. Tortu poslužite toplu ili hladnu.

  • Možete koristiti i 1kg duboko smrznutog špinata.