KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pikantan kolač od bundeve i kadulje

Sočan kolač od bundeve i soka od mrkve

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pikantan kolač od bundeve i kadulje

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Dizano tijesto:

100 ml mlijeka
60 g maslaca ili margarina
250 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
½ žličica soli
2 bjelanjaka (veličine M)

Nadjev:

700 g bundeve (npr. muškatne bundeve)
500 ml soka od mrkve
nekoliko listova kadulje
250 g slatkog vrhnja (36% m.m.)
75 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
2 jaja (veličine M)
2 žumanjka (veličine M)
malo soli
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
25 g oguljenih bundevinih koštica

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. U zdjeli dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke te mješavinu mlijeka i masnoće. Sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini mijesite oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže sve dok se vidno ne poveća.

2

Nadjev

Bundevu narežite na ploške, uklonite koštice, ogulite i potom narežite na komade veličine 2 x 2 cm. Kuhajte komade bundeve sa sokom od mrkve u loncu bez poklopca oko 15 minuta na jakoj vatri. Kadulju operite i listove sitno narežite. Smjesu od bundeve, slatkog vrhnja, gustin, jaja i žumanjke pomoću štapnog miksera izradite u glatki pire. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Umiješajte bundevine koštice i kadulju.

3

Namastite kalup. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

4

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini dobro promijesite i stavite u kalup. Pobrašnjenim rukama pritisnite i poravnajte tijesto te ga na rubu pritisnite i povucite 4 cm prema gore. Nadjev raspodijelite po tijestu i ostavite pokriveno da odstoji oko 15 minuta na toplom mjestu. Potom stavite kalup u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

Kolač od bundeve najbolje je poslužiti topao.