Flag

Ombré torta za Božić

oko 16 komada
Teško
80
Inovativna blagdanska torta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Premaz od džema možete pripremiti i bez likera.
Recipe Tips
Tortu je moguće zamrznuti bez premaza i ukrasa.
Recipe Tips
Ako vam se krema prilikom pripreme čini premekanom, stavite je na 20-30 minuta u hladnjak.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tortu (Ø 20 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto
250 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
225 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
4jaja (veličine M)
250 gbrašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Kakaa za kolače
Krema od vrhnja i cimeta
750 gkiselog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
3 žlicešećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Cimet šećera
Za premazivanje
oko 80 mllikera od naranče
Za aprikotiranje
200 gpekmeza od naranči
1 žlicalikera od naranče
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant bijele deke
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Priprema

Kalup za tortu namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi za miješanje mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Dodajte malo po malo šećer, vanilin šećer i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Svako jaje umiješajte po 1/2 minute na najvišoj brzini. Brašno pomiješajte s Backinom i u 2 porcije umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova. Prvo tijesto ispecite u pećnici. Preostale dijelove ćete obojiti kakaom: u drugi dio umiješajte otprilike 1/4 žličice kakaa, u sljedeći otprilike 1/2 žličice, u četvrti otprilike 1 žličicu, a u zadnji 1 punu žličicu kakaa.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Podlogu odmah nakon pečenja odvojite od obruča kalupa, iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. S ostale 4 podloge jednako postupite - prije svakog pečenja kalup ohladite i očistite.

4

Krema od vrhnja i cimeta

Vrhnje i Želatinu fix izmiješajte pjenjačom. Umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet šećer.

5

Položite najtamniju podlogu na pladanj za torte i navlažite ga likerom od naranče ili sokom. Nanesite 2 pune žlice kreme. Posložite podloge od tamnijih prema svjetlijima. Svaku navlažite i tanko premažite kremom. Tortu čuvajte najmanje 3 sata u hladnjaku, a najbolje preko noći.

6

Aprikotiranje

Džem protisnite kroz sito te ga uz miješanje malo prokuhajte. Umiješajte liker pa time premažite tortu.

7

Ukrašavanje

Odmotajte Fondant deku i dodatno razvaljajte da bude malo veća (Ø oko 36 cm). Pomoću folije pokrov položite na tortu, uklonite foliju, a rubove pritisnite i odrežite. Od preostalog fondanta izrežite zvjezdice, pahuljice i slično te njima ukrasite tortu.

  • Premaz od džema možete pripremiti i bez likera.
  • Tortu je moguće zamrznuti bez premaza i ukrasa.
  • Ako vam se krema prilikom pripreme čini premekanom, stavite je na 20-30 minuta u hladnjak.