KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ombré torta za Božić

Inovativna blagdanska torta

oko 16 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ombré torta za Božić

Za kalup za tortu (Ø 20 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

250 g maslaca ili margarina (omekšalog)
225 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 prstohvat soli
4 jaja (veličine M)
250 g brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Kakao za kolače

Krema od vrhnja i cimeta:

750 g kiselog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Instant Želatina Fix
2 omota Dr. Oetker Instant Želatina Fix
3 žlice šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Cimet šećer

Za premazivanje:

oko 80 ml likera od naranče

Za aprikotiranje:

200 g pekmeza od naranči
1 žlica likera od naranče

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant bijela deke

preparation

Priprema

1

Priprema

Kalup za tortu namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi za miješanje mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Dodajte malo po malo šećer, vanilin šećer i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Svako jaje umiješajte po 1/2 minute na najvišoj brzini. Brašno pomiješajte s Backinom i u 2 porcije umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova. Prvo tijesto ispecite u pećnici. Preostale dijelove ćete obojiti kakaom: u drugi dio umiješajte otprilike 1/4 žličice kakaa, u sljedeći otprilike 1/2 žličice, u četvrti otprilike 1 žličicu, a u zadnji 1 punu žličicu kakaa.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

3

Podlogu odmah nakon pečenja odvojite od obruča kalupa, iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. S ostale 4 podloge jednako postupite - prije svakog pečenja kalup ohladite i očistite.

4

Krema od vrhnja i cimeta

Vrhnje i Želatinu fix izmiješajte pjenjačom. Umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet šećer.

5

Položite najtamniju podlogu na pladanj za torte i navlažite ga likerom od naranče ili sokom. Nanesite 2 pune žlice kreme. Posložite podloge od tamnijih prema svjetlijima. Svaku navlažite i tanko premažite kremom. Tortu čuvajte najmanje 3 sata u hladnjaku, a najbolje preko noći.

6

Aprikotiranje

Džem protisnite kroz sito te ga uz miješanje malo prokuhajte. Umiješajte liker pa time premažite tortu.

7

Ukrašavanje

Odmotajte Fondant deku i dodatno razvaljajte da bude malo veća (Ø oko 36 cm). Pomoću folije pokrov položite na tortu, uklonite foliju, a rubove pritisnite i odrežite. Od preostalog fondanta izrežite zvjezdice, pahuljice i slično te njima ukrasite tortu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu